Microsoft Office’de Büyük DEĞİŞİM

Halis Demir
492 görüntülenme

Microsoft dönem dönem sahip olduğu uygulamalarda ciddi tasarım ve işlev güncellemelerine gidiyor bu bilinen bir gerçek ancak her zaman başarılı olduğu söylenemez. Windows Vista ve Windows 7 düşünüldüğünde sanırım pek çok kullanıcı köklü değişiklikler yapılıp tasarım dili komple güncellendiğinde yeni gördüğü tasarıma hızlı alışmak ve sevmek istiyor. Bir diğer tasarım geçişi komple ekranımızı kaplayan start menüsü ile Windows 8 ve 8.1 olmuştu ancak kullanıcılar classic shell gibi yazılımlarla görsel olarak eskiye dönerek çözüm sağlamaya çalışmışlardı. Bu kadar geçmişe döndüğümüze göre şimdi Yeni OFFICE bize neler sunacakmış bakalım 😊

Microsoft açıklamalarına göre şirket Word,Excel ve diğer uygulamalarda verimlilik arttırmak ve kullanıcının yapacağı işe daha kolay odaklanmasını sağlayacak tasarım dilinde sadeleştirmelere gidecekmiş.

Office 365 UX bir adım daha ileri giderek alıştığımız uygulama header bölümünde renklerden vazgeçecek ve adaptif komutlar eklenecek. Bu sayede arabirim sadeleşerek bize ihtiyacımz olanı önerecek gibi açıklamalar kulağa oldukça hoş geliyor. Yenilenen bu tasarım diliyle mobil cihazlar ve bilgisayarlarda devam eden sürdürülebilir çalışma dili bakalım bize neler sunacak. Umarız yıllardan beri alıştığımız uygulamalar çok garip bir hal alarak alışmakta zorlanacağımız sevimsiz bir versiyona dönüşmez. Sizlerin de görüşlerini bekliyoruz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR