Microsoft’a Siyahi Çalışan Soruşturması!

Mehmet Emin
268 görüntülenme

Microsoft’tan yapılan paylaşımda, ABD Çalışma Bakanlığının, şirket hakkında, siyahi çalışan ve yönetici sayısını artırmaya yönelik taahhüdüyle ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

Paylaşıma göre, Bakanlıktan geçen hafta gönderilen yazıda, şirketin haziranda siyahi ve Afro-Amerikan yöneticiler ile kıdemli çalışanların sayısının 2025’e kadar iki katına çıkarılacağına dair taahhüdü soruldu. Bakanlık, şirketin, siyahilerin yöneticiliğiyle ilgili sözlerini nasıl yerine getirmeyi planladığına dair 29 Ekim’e kadar bilgi vermesini istedi. Diğer yandan şirketin Genel Danışmanı Dev Stahlkopf, yaptığı açıklamada, fırsatların geliştirmesi için yaptıkları faaliyetlerin yasa dışı ırk temelli kararlar olmadığını kanıtlamalarının istenildiğini belirtti.

Stahlkopf, faaliyetlerinin kesinlikle yasa dışı ırk temelli kararlar olmadığını kaydetti. Çalışma Bakanlığınca Associated Press ajansına yapılan açıklamada, Microsoft’un, olumlu eylem ve sosyal yardım hedeflerine ulaşmak için internet sitesinde ırksal tercihler veya kotalarla ilgilenmediğine dair verdiği güvencenin takdir edildiği belirtildi.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR