Milli SİHA Bayraktar TB2 Rekor Kırdı

Halis Demir
297 görüntülenme

BAYKAR tarafından 2014 yılında geliştirilip kullanılmaya başlanan milli SİHA Bayraktar TB2, Türk havacılık tarihi adına yeni bir rekor imza attı.

Milli SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) Bayraktar TB2, toplamda 200 bin saat uçuş görevi yaptı. Hem sınır içi hem de sınır ötesinde görev yapan Bayraktar TB2, Hendek, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında önemli roller aldı. Bu görevler ile birlikte tamamen milli imkanlar ile üretilen hava aracı, 200 bin saat uçarak en uzun görev yapan milli hava aracı ünvanına sahip oldu.

Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri 110 adet Bayraktar TB2 aracına sahip. Ayrıca yeni üretilen Bayraktar TB2 modeller, Ukrayna ve Katar’a ihraç ediliyor. Tüm bunların yanında milli SİHA, geçtiğimiz yıl Kuveyt’te yüksek sıcaklık, kum fırtınası gibi zorlu coğrafi koşullarda dahi kesintisiz 27 saat uçuş yaparak, dünya genelinde rekor kırmıştı.

Peki sen ülke olarak son dönemlerde savunma sanayisine yapılan yatırımlar ve gelişmeler konusunda ne düşünüyorsun? Sen de görüş ve düşüncelerini yorum olarak paylaşabilirsin.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR