New York Polis Departmanı, 15 Bin Kamerayla İnsanları İzliyor!

Mehmet Emin
242 görüntülenme

Yüz tanıma teknolojisi, sokaklardan havalimanlarına, stayumlardan kamu binalarına kadar hemen hemen hayatın her alanında kullanılmaya başlandı.

Uluslararası Af Örgütü, yayınladığı yeni araştırmada, New York Polisi’nin 15 bin 280 gözetim kamerasından alınan görüntüleri saldırgan ve ayrımcı bir yazılım olan yüz tanıma yazılımına okutarak; Manhattan, Brooklyn ve Bronx’taki insanları takip edebildiğini ortaya koyuyor. Binlerce gönüllünün katıldığı araştırmada; Manhattan’da 3 bin 590, Brooklyn’de 8 bin 220 ve Bronx’ta 3 bin 470, toplamda 15 bin 280 güvenlik kamerası işaretlendi. Bu üç bölge, New York City’deki kavşakların neredeyse yarısını oluşturuyor ve geniş bir gözetim alanı sağlıyor.

Uluslararası Af Örgütü Yapay Zeka ve İnsan Hakları Araştırmacısı Matt Mahmoudi, “Genişlemekte olan bu kamera ağı polis tarafından yüz tanımak için kullanılabilir ve New York’u bir gözetleme şehrine dönüştürebilir.” ifadelerini kullandı. İnsanların adım adım izlendiğinin altını çizen Mahmoudi, “Bu kadar kamera varken asla gizlenemezsiniz. İster bir protestoya katılıyor olun, ister herhangi bir mahallede yürüyor, hatta sadece market alışverişi yapıyor olun, New York’taki binlerce kamera noktasından alınan görüntüler kullanılarak yüz tanıma teknolojisiyle yüzünüz ve hareketleriniz izlenebilir.” dedi.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR