Nvidia, Gamescom 2021’de Daha Fazla RTX ve DLSS Oyununu Duyurdu !

Mert Çetin Çetintaş
415 görüntülenme

Nvidia dün bir blog yazısı aracılığıyla, şirketin tescilli DLSS teknolojisini ve ışın izlemeyi destekleyen, piyasaya sürüldüğünde veya geliştirme güncellemeleri yoluyla gelecek bir dizi oyunu duyurdu. Şirketin üst düzey teknolojiler üzerindeki tekeli, AMD’nin FidelityFX Süper Çözünürlüğü (AMD FSR) ve yakında çıkacak olan Intel XeSS tarafından meydan okunma süreci başlayacak gibi duruyor. Bununla birlikte Nvidia, rakipleri kendi çözümleriyle piyasaya sızmadan önce, DLSS desteğini olabildiğince çok oyuna getirmek için oyun geliştiriciler ve oyun motorlarıyla olan ilişkilerden yararlanarak, ilk benimseyen şirket olma ivmesini sürdürüyor.

Nvidia, ışın izleme alanındaki başarılarını övmek için bu fırsatı değerlendirebilirken, AMD kullanıcılarının RX 6000 serisi grafik kartlarında ışın izleme efektlerini etkinleştirmelerinin önünde duramamakta, aslında ışın izleme DLSS’in aksine tescilli değildir. Bununla birlikte, Nvidia ve AMD Ray Tracing karşılaştırmalarında, Nvidia genel olarak daha üstün ışın izleme performansı sunmakta.

Nvidia’nın dün ki oyun duyurusunun ilki, 26 Ekim’de çıkacak olan Marvel’s Guardians of the Galaxy. PC sürümünün, Nvidia’nın DLSS’sini ve lansman sırasında ışın izlemeli yansımaları desteklediği onaylandı.

Marvel’s Guardians of the Galaxy Yakında RTX Desteği ile Geliyor.

Dying Light 2: Stay Human, Orijinal Dying Light’ın beklenen devamı olan İnsan Kal, bir kez daha grafik ve dünya sunumunda sınırları zorlamaya çalışacak. Techland tarafından geliştirilen oyun, bir oyunun öne çıkarabileceği ışın izleme özelliklerinin başlıca kullanımlarının çoğunu kapsayan ışın izlemeli küresel aydınlatma, gölgeler ve yansımaları içerecek. Techland, tüm bu gazilyon ışınlarına ve bunların sınırlanmış kesişimlerine yardımcı olmak için DLSS’yi de destekliyor ve ışın izlemeli ağır oyunlar için çok ihtiyaç duyulan bir performans artışı sağlıyor. Techland kesin bir çıkış tarihi açıklamamakla birlikte, oyunun yıl sonundan önce çıkması tahmin ediliyor.

Dying Light 2 Stay Human 4K RTX Destekli Fragmanı.

Hem DLSS hem de ışın izleme desteği sunan bir başka oyun Tencent Studios tarafından geliştirilen bir PvPvE ve ortak aksiyon oyunu olan SYNCED: Off-Planet’tir.

SYNCED: Off-Planet RTX Desteği ile Oynanış Videosu.

Henüz ışın izleme uyumlu bir grafik kartınız yoksa ve bu oyunları maksimum grafiklerde oynamak istiyorsanız, en iyi grafik kartlarımız için sitemize göz atabilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR