NVIDIA’nın CEO’su Çip Sıkıntısının Yakın Zamanda Biteceğini Düşünmüyor !

Mert Çetin Çetintaş
323 görüntülenme

Son 18 ayda bir GPU veya konsol satın çalışan oyuncular piyasa durumunun ne kadar kötü olduğunun zaten farkında. Yüksek talep ve arz darboğazları hala dünya gündemini meşgul eden pandemi ile birlikte sert bir şekilde vurmaya devam ediyor. Tabi birde buna GPU madenciliğini eklersek ciddi boyutlarda kıtlık olduğu kaçınılmaz bir durum.

Yakın zamanda umut ışığı arayan oyuncular, Nvidia CEO’su Jensen Huang’ın yorumlarından sonra beklentilerini ertelemek zorunda kalabilir. Huang Yahoo Finance ile yaptığı röportajı sırasında bu konuyla ilgili yorumlarını şu şekilde dile getirdi;

Nvidia CEO’su Jensen Huang

“Gelecek yıl boyunca talebin arzı çokça aşacağını düşünüyorum. Çip sıkıntısıyla başa çıkmak için sihirli bir mermimiz yok. Tedarik zincirimizin çeşitli ve büyük olduğu için şanslıyız, bu nedenle etrafımızdaki büyük bir ekosistem desteğine sahibiz” diye ekledi.

Çip sıkıntısıyla mücadele eden tek şirket Nvidia değil. Intel CEO’su Pat Gelsinger geçen ay Yahoo Finance Live’a 2023 yılına kadar tedarik sorunlarının düzelmesini beklemediğini ifade etmişti. Teknoloji devleri arasında yer alan bu şirketlerin açıklamalarından sonra oyuncular uzun bir süre daha çipset ve ekran kartı tedarik sıkıntılarıyla baş edecek gibi gözüküyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR