Oyun Devi Electronics Arts Hacklendi!

Mehmet Emin
207 görüntülenme

Electronics Arts, siber saldırganların kurbanı oldu. Şirketin kaynak kodlarına erişen bilgisayar korsanları, oyuncu verilerine ise ulaşamadı.

EA yaptığı açıklamada, siber saldırıyı gerçekleştiren korsanlarının FIFA 2021 gibi oyunların kaynak kodlarını ele geçirdiklerini, birçok yüksek profilli oyunda da kullanılan Forstbite oyun motoruna da erişim sağladıklarını belirtti. Söz konusu saldırıda, 780 GB’lık verinin çalındığı raporlandı. EA’den yapılan açıklamada, hiçbir oyuncu verisinin çalınmadığı ve güvenlik güçleriyle çalışıldığı ifade edildi. Dünyanın en büyük video oyun firmalarından biri olan EA, birçok spor oyunun dışında Battlefield, Star Wars: Jedi Fallen Order, The Sims ve Titanfall gibi oyunların da üreticisi konumunda.

Saldırının son dönemde sıkça yaşanan fidye yazılımlarıyla gerçekleştirilmediği ve doğrudan EA veri tabanı üzerinden kodlara erişildiği doğrulandı. Geçtiğimiz yıl kasım ayında, Street Fighter ve Resident Evil’in üreticisi Capcom’a fidye yazılımı ile saldırı düzenlenmiş ve 350 bin kişinin verileri ele geçirilmişti. Geçtiğimiz şubat ayında ise, Cyberpunk 2077’nin üreticisi CD Projekt Red de saldırıya uğramış ve şirketin verileri çalınmıştı.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR