Oyun Sektörü, Film ve Spor Sektörünü Geride Bıraktı!

Mehmet Emin
292 görüntülenme

Koronavirüs salgınıyla birlikte insanların evlerine kapanması sonucu bilgisayar ve telefon kullanımı arttı. Özellikle video oyunlarına yönelenlerin sayısı ciddi oranda artış yaşadı.

Market araştırmaları şirketi IDC’nin yayınladığı verilere göre, %20 rekor büyüme kaydeden oyun sektörü bu yıl dünya genelinde toplam 180 milyara dolar gelir elde etti. Oyun sektöründeki en büyük büyüme ise mobil oyunlarda yaşandı. 2019 yılına göre tam %24’lük büyüme kaydeden sektör, 87,7 milyar dolarlık seviyeye ulaştı. Film sektörü ise, 2019 yılını 100 milyar dolarlık gelirle kapatmıştı. Spor sektörü ise 75 milyar dolar gelir elde etmişti.

Kısacası oyun sektörü, film ve spor sektörünün 2019 gelir toplamını geride bıraktı. Bu iki sektörün devam eden salgın nedeniyle daha da küçülmesine kesin gözüyle bakılıyor. Böylelikle oyun sektörü aradaki farkı bir hayli açacak gibi görünüyor.

Harcanan bu rakamlar 2021 yılına gireceğimiz şu günlerde, Afrika’da hala açlık ile mücadele eden insanlar göz önüne alındığında saçmalıktan başka bir şey değil. Başımızı ekrandan kaldırıp gerçeği görmeye çalışmalıyız.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR