PS4 Kontrolcüsü PS5 ‘de Çalışacak !

Halis Demir
316 görüntülenme

Sony’nin duyurduğuna göre DualShock 4 yani bildiğimiz PS4 kontrolcüsü PS5 ‘de çalışacak ama nasıl ? PS5 oyunlarında çalışmayacak ama PS4 oyunlarını PS5 üzerinde oynarken kullanabileceksiniz. Aksini düşünmek marka stratejisi açısından çok mantıklı olmazdı zaten yani PS5 alıp ikinci kontrolcü olarak eski ps4 kontrolcüsü kullanılır olsa kimse yeni gamepad almaz 🙂

Sony’nin blog post’unu aynen yazalım : “We believe that PS5 games should take advantage of the new capabilities and features we’re bringing to the platform, including the features of DualSense wireless controller.” Therefore, the DualShock 4 — and other officially licensed third-party PS4 controllers — will work on the PS5 with “supported PS4 games” only, Sony said. No supported games have been listed as yet by Sony.

Xbox’ın bu konudaki yaklaşımı oldukça farklı Xbox One serisi kontrolcüsü ve Elite kontrolcüleri yanında 3. parti lisanslı kontrolcüler Xbox Series X ile çalışabilecek . ( Microsoft vurdu bakalım gol olur mu ? )

Bu arada Sony tüm ürünlerin desteklerini kaldırmamış sağolsun : Yarış direksiyonları,arkade stick koystikler PS5 oyunlarında çalışacak görünüyor. Playstation VR aim controller ve Playstation Camera yine çalışacak donanımlar arasında.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR