Qualcomm Snapdragon 898 GPU Performansı Beklentilerin Oldukça Üzerinde !

Mert Çetin Çetintaş
299 görüntülenme

Qualcommm Snapdragon 898 SC’yi bu yıl içinde resmi olarak piyasaya sürmeye planlıyor. Bu çip muhtemelen birçok 2022 Android amiral gemisi için tercih edilen ilk seçenek olacak. Qualcomm Snapdragon 898 grafik işlemcisi @IceUniverse performans testlerine göre Andreno 730’dan çok daha güçlü olduğu ortaya çıktı. Bu çipin performansının ve enerji verimliliğin beklentileri fazlasıyla aştığı iddia ediliyor.

Qualcomm Snapdragon’un GPU seviyesi her zaman Android kategorisinin zirvesinde olmuştur. 5G çağının başlangıcında Qualcomm, Andreno 6 serisi GPU’ya geçmişti. Şu anda en güçlü Andreno GPU, Snapdragon 888’deki Andreno 660 modelidir. Yeni güncellenen Andreno 660 GPU %35’e varan bir performans artışına sahiptir. Hatta bu oran neredeyse bir PC’nin değişken çözünürlük işleme işleviyle kıyaslanabilecek seviyelerde. Ayrıca piksel oluşturmada %40 ve oyun performansında %30 artış sağlamakta. Bu alışkın olduğumuz akıllı telefon GPU’ları için yaygın bir durum değil.

Bugün Qualcomm’un yaklaşmakta olan Snapdragon 898’i Andreno 730 GPU’yu entegre etmesi ve performansın büyük ölçüde artması bekleniyor. Ayrıca oyun performansının bir önceki nesillerden çok daha güçlü olacağı aşikar.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR