Qualcomm Yeni Nesil İşlemcisiyle Apple’ın M Serisinin Yerine Geçmek İstiyor !

Mert Çetin Çetintaş
290 görüntülenme

Qualcomm yeni bir “Windows PC’ler için performans ölçütü” belirleyecek yeni nesil bir bilgisayar işlemcisi üzerinde çalıştığını söylüyor. Şirketin 2021 Yatırımcı Günü etkinliğinde, Qualcomm CEO’su Dr. James Thompson Apple’ın M serisi çiplerine karşı kafa kafaya gidecek yeni nesil ARM tabanlı PC çipleri için planlarını paylaştı.

Qualcomm, 9 ay içinde donanım ortakları için örnekleri (The Verge aracılığıyla) hazırlamayı planlıyor. Ancak yonga seti ürünlerinin 2023’e kadar sunulamayacağını da belirtelim. Yeni yonga Qualcomm’un bu yıl Ocak ayında 14 milyar dolara satın aldığı Nuvia tarafından tasarlanacak. Çip tasarımında uzmanlaşan Nuvia, daha önce Apple’ın A serisi yonga setinde çalışmış olan üç Apple mühendisi tarafından kurulmuştu.

Qualcomm yonga setinin teknik ayrıntılarını henüz paylaşmıyor, ancak Windows PC’ler için performans ölçütünü belirlemek, sınıfında lider performansı vermek, yüksek pil ömrü sunmak ve Apple’ın M serisiyle rekabet etmek gibi cesur iddialarda bulunuyor. Birincil hedef Window PC’ler olsa da Qualcomm yonga setini mobil, otomotiv ve veri merkezleri gibi birden çok alana genişletmeyi planlıyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR