Samsung Exynos 1000, AMD GPU İle Mi Gelecek?

Mehmet Emin
258 görüntülenme

Yaklaşık bir yıl önce Samsung ve AMD, Güney Koreli şirketin gelecekteki mobil işlemcilerinde yer alacak grafik işlemci birimi konusunda iş birliği yaptıklarını duyurmuşlardı. Geçen süre içerisinde AMD GPU’su ile gelen ilk işlemcinin Exynos 990 olması bekleniyordu ancak bu gerçekleşmedi.

Samsung’un Exynos serisi işlemcileri, son yıllarda rakiplerinin hem performans hem verimlilik anlamında bir hayli gerisinde kalıyordu. Samsung, başta Amerika ve ana vatanı Güney Kore’de Snapdragon işlemcili modelleri satarken başta Avrupa ve Orta Doğu’da Exynos işlemci kullanan modelleri satıyordu. Bu durum kullanıcılar tarafından tepki çekmeye başlamıştı. Ancak Samsung’un, Exynos işlemcilerde yeni bir sayfa açmayı umduğu Exynos 1000 ile birlikte bu durum değişecek gibi gözüküyor.

Exynos 1000 yonga setinin, AMD’ye dayanan bir GPU’ya sahip olacağı belirtiliyor. Ek olarak Exynos 1000 işlemci ve AMD GPU ile gelecek olan ilk Samsung akıllı telefon modelinin ise Galaxy S20’nin önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek halefi olacağı kuvvetle muhtemel.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR