Samsung, Suya Dayanıklı Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 Modelleri ile Karşınızda !

Mert Çetin Çetintaş
355 görüntülenme

Bu haftanın başlarındaki Galaxy Unpacked etkinliğinde Samsung, en yeni katlanabilir akıllı telefonlarını Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3’ü piyasaya sürdü. Yeni modeller, önceki modellere göre daha uygun fiyatlı ve çok daha dayanıklı olduklarından, bu yıl muhtemelen en çok satan katlanabilir telefonlar olacak gibi gözüküyor.

Samsung, en yeni Galaxy Z serisi cihazlarıyla dayanıklılık cephesinde büyük bir ilerleme kaydetti. Her iki telefon da daha sert alüminyum çerçeve, katlanabilir ekranlarda daha iyi koruyucu filmlere ve IPX8 su geçirmezlik sertifikasına sahip. Samsung’un Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3’te IPX8 sertifikasını nasıl sunabildiğini merak ediyorsanız, Verge’in buna bir cevabı var. Yakın tarihli bir yayında, yayın Samsung’un üçüncü nesil katlanabilir cihazlarını suya dayanıklı hale getirmek için yaptığı tüm değişiklikleri ortaya çıkardı.

Galaxy Z Fold 3’ün menteşesinde yer alan naylon fırça katmanı.

Her şeyden önce Samsung, menteşe için “cihazdaki tüm küçük bileşenlere gerçekten iyi yapışabilen” özel bir yağlayıcı türü geliştirmiş. Bu yağlayıcı, menteşedeki tüm bileşenleri korozyona karşı korumakta. Katlanabilir ekran için fabrika, su hasarında koruyan basınca duyarlı özel bir yapıştırıcı kullanarak parçaları birleştirmiş. Bu iki değişiklik sayesinde Galaxy Z Fold 3 veya Galaxy Z Flip 3’ün içine su girse bile ekran ile iki telefon gövdesi arasında sorunsuz bir şekilde su tanecikleri akıp gitmekte.

Galaxy Z Flip 3’te yer alan özel yapışkanlı çift taraflı bant.
Galaxy Z Flip 3’te yer alan özel yapışkanlı çift taraflı bant.

Ayrıca Samsung, katlama mekanizmasındaki tüm delikleri kapatmak için kalın, çift taraflı özel bir bant geliştirdi. Musluk görünümlü yapı, suyun mekanizmaya girmesini engellerken, cihazın katlandığı ve açıldığı esnada ekrandaki suyun kayarak tahliye edilmesini sağlıyor.

Galaxy Z Flip 3’te yer alan sertleşen conta yapısı.

Son olarak, telefonların iki yarısını birbirine bağlayan kabloların suda zarar görmesini önlemek için Samsung “yerinde kürlenmiş contalar” kullandı. Bu contalar, normal kauçuk contalardan daha esnektir ve kabloları sudan korurken daha fazla harekete izin vermektedir.

Beklenildiği gibi, tüm bu değişiklikler ve özellikler aslında Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3’ün onarılmasını çok daha zor hale getiriyor. Samsung bu cihazları ile kullanıcılarının güvenlerini tazeleyebilecek mi ? Yoksa katlanabilir telefonlarda yaşanan kronik hastalıklar ile kullanıcılarının başını mı ağrıtacak ?

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR