Şimdi Harekete Geçmezsek Çin Yapay Zeka’nın Süper Gücü Olabilir!

Mehmet Emin
671 görüntülenme

Bu sözler eski Google CEO’su Eric Schmidt’e ait. ABD’nin bilimsel Ar-Ge harcamaları Sputnik öncesi dönemden bu yana görülmeyen seviyelerde azaldı.

Çin’in yapay zeka araştırma ve geliştirmede ABD’nin önüne geçmesinin etkileri konusunda alarm veren Schmidt, Salı günü Merkezi Web yayınında konuştu; ABD’nin yapay zeka yarışını kazanmak için uzun vadeli bir plana sahip olmadığını ve ABD’nin Çinlilerin önünde kalması gereken temel araştırmalar için hükümet finansmanından yoksun olduğunu söyledi.

Şu anda ABD Savunma Bakanlığı Savunma İnovasyon Danışma Kurulu Başkanı olan Schmidt,” Çin bizi birçok yönden aşmak için yolda” diyor. “Onları ciddiye almalıyız. . . daha büyük bir ekonomi, daha fazla Ar-Ge yatırımı, daha kaliteli araştırma, daha geniş teknoloji uygulamaları ve daha güçlü bir bilgi işlem altyapısı ile büyüyecekler.” dedi.

Çin hükümeti yapay zeka konusunda hırsından ödün vermiyor. 2013’te açıklanan ülkenin Kemer ve Yol Girişimi, Çin’i ABD’ye ekonomik bir süper güç rakibi yapmak için güçlü bir plan. Bu çabanın büyük bir kısmı, Çin’in yapay zeka yeteneklerine ve araştırmalarına büyük yatırımlar içeriyor. Çin, yakında bu konuda ABD’yi geçeceğine ve dünyanın ticaret merkezi haline gelebilecek projelere sahip olduğuna inanıyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR