Sony, PS5 Lansmanını 1080P 30FPS Yayınlayacak

Halis Demir
1254 görüntülenme

Sony, geçtiğimiz günlerde PlayStation 5 için normalde 4 Haziran’da yapılacak lansmanını belirsiz bir tarihe ertelemişti. Yeni lansman için resmi tarih 11 Haziran olarak belirlendi. Ancak 4K 60FPS oyun deneyiminin sözünü veren PlayStation 5, lansmanda 1080P 30FPS yayınlanacak.

Sony, merakla beklenen PlayStation 5 için pek de başarılı bir ‘piyasa öncesi dönem’ geçiriyor diyemeyiz. Henüz konsol hakkında neredeyse hiçbir bilgiye sahip değiliz. Ayrıca konsol, 4K ve 60FPS oyun deneyimi sözü verirken, konsolun lansmanı 1080P 30FPS kalitesinde olacak.

Sony yetkili Sid Shuman tarafından yapılan açıklamaya göre 11 Haziran’da düzenlenecek olan PlayStation 5 lansman etkinliği, 1080P 30FPS değerlerinde yayınlanacak. Bu şekilde yayınlanmasının sebebi olarak ise herhangi bir ibare bulunmuyor. Açıklama yerine Shuman, yeni konsolu evimizde 4K televizyona taktığımızda, lansmanda gördüğümüzden daha iyi bir görüntü alabileceğimizi belirtmek ile yetinmiş.

Ayrıca yapılan açıklamalarda, lansmanın mutlaka kulaklık ile izlenmesi önerilmiş. Bunun sebebi olarak etkinlikte birçok ses şovlarının bulunacağı belirtilmiş. Konu hakkında daha fazla detay bulunmasa da, PS5 içerisinde bulunacağı belirtilen 3D ses teknolojisinin sunulacağı düşünülüyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR