Steam Deck, Pilden Tasarruf Sağlayan FPS Sınırlayıcı İle Geliyor !

Mert Çetin Çetintaş
582 görüntülenme

Pierre-Loup Griffais, Steam Deck cihazının pil tasarrufu için isteğe bağlı bir FPS sınırlayıcıya sahip olacağını belirterek, bu cihaz hakkında daha fazla bilginin ortaya çıkmasını sağladı.

Şimdiye kadar oyun dünyasının çoğu Valve’ın yakında çıkacak olan Steam Deck cihazını duymuştur. Taşınabilir bir PC olarak inşa edilen, Nintendo Switch ile karşılaştırılan ve şirketin bu tür iddialara yanıt vermesine neden olan bir sistem. Taşınabilir bir cihaz olduğu için, pek çok kişinin merak ettiği faktörlerden biri bataryanın ne kadar dayanacağıdır. Bununla birlikte geliştirici Pierre-Loup Griffais kısa süre önce Twitter’da Deck’in pilini korumanın bir yolunu bulacağından bahsetmişti.

Tweet: “30 FPS hedefi” , performans testimizde oynanabilir olduğunu düşündüğümüz zemini ifade ediyor; test ettiğimiz ve gösterdiğimiz oyunlar, şimdiye kadar bu çıtayı sürekli olarak karşıladı ve aştı. Ayrıca pil ömrüne karşı mükemmel ayarın ince ayarını yapmak için, isteğe bağlı olarak yerleşik FPS sınırlayıcı olacaktır.

Valve çalışanı Tweetinde diğer şeylerin yanı sıra, Steam Deck’in oyuncuların daha iyi performans veya daha uzun pil ömrü arasında seçim yapmalarını sağlayacak isteğe bağlı bir FPS sınırlayıcı ile geleceğini belirtti. Sınırlayıcı açmanın pili ne kadar etkileyeceği %100 olarak bilinmiyor, fakat yerleşik FPS sınırlayıcısı ile tüm oyunları sabit olarak 30 FPS’de oynayacağınızı söylemeden geçmeyelim.

Griffais, insanların sahip olduğu bazı endişelerden de bahsetti. Son zamanlarda, Steam Deck’in 30 FPS’yi hedefleyeceği söylentisi yayılmaya başlayınca Valve’ın elde taşınır cihazı tartışmalara yol açtı. Fakat şirket, 30 FPS’nin oyuncuların taşınabilir oyun PC’sinden bekleyebilecekleri “minimum” ihtiyacı karşıladığını ifade ederek, bu sorunu ele almış oldu.

Tüm endişeler bir yana, Steam Deck şimdiden oldukça etkileyici ve merak uyandıran bir mobil pc olarak şekillenmeye devam ediyor !

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR