Street Fighter 6 Nereden Nereye ?

Halis Demir
204 görüntülenme

Uzun zamandır oyun piyasasında olan artık türünün kült örnekleri haline gelmiş bazı yapımlar vardır. Araba yarışı denince The Need For Speed / Colin Mcrea iken , açık dünya tarzı arcade ise GTA serisi FRP tarzıysa Elder Scrolls serisidir desek yeridir.

İş dövüş oyunlarına gelince iki klasik var biri MORTAL KOMBAT öbürü herkesin bildiği STREET FIGHTER

1987 Street Figther’ın ilk doğduğu yıl tabiki arcade cihazlar üzerinde başlayan bir yolculuk. Bu yazıda videolar ve görseller ile serinin nereden nereye geldiğini görmüş olacağız. Önce en son çıkan yapımın grafiklerini ve tanıtımlarını paylaşalım sonra geçmişten bugüne ne kadar gelişmiş değişmiş buna bakalım.

Son yapım tecrübe puanlaması ve şehir hayatından yansımalarla tarza biraz yenilik getirmeye çalışıyor gibi ama yine olayın merkezi her zaman olduğu gibi dövüşme kısmı haliyle. 2 farklı kontrol seçeneği geldiği için eskisi gibi bolca gamepad hareketi ile combo yapmak isteyenler serbest ama bu tarzı yeni deniyecekler için kısayol tuşlarıyla yeni tuş kombinasyonu genel kitleyi daha çok heyecanlandıracağa benziyor.

Benim görsel ve oyun tarzı olarak sevdiklerim Street Fighter II / III serisi ve Super Street Fighter IV e gelene kadar aradaki yapımların arcade cihazları için uyarlamalar olduğunu düşünüyorum. Sizin en çok sevdikleriniz hangileri ?

Son olarak konuyla alakası olmasa da Reklam olarak eğlendirdiği için Street Fighter temalı bir reklamı paylaşıyoruz 😂

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR