Telefon Bağımlılığı Nedir? Nasıl Kurtulunur?

Halis Demir
255 görüntülenme

Akıllı telefonlar, son dönemlerde hayatımızda çok fazla yer almaya başladı. Hatta bu durumu biraz daha doğru bir şekilde tabir etmek gerekirse telefon ekranlarına ailemizden daha çok bakıyoruz diyebiliriz. Peki nedir bu telefon bağımlılığı? Telefon bağımlılığından nasıl kurtulunur?

Telefon Bağımlılığı Nedir?

Telefon bağımlılığı, artık Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul gören bir sağlık problemidir. Telefondan ayrılamamak, uzun süre boyunca telefonda vakit geçirmek, telefondan uzak kaldığımızda kendimizi kötü hissetmek gibi belirtileri bulunan bu hastalık, özellikle sosyal hayatımıza kötü etkileri olabiliyor.

Telefon Bağımlılığı Yan Etkileri

Telefon bağımlılığı teşhis etmiş kişiler, genellikle gözlerde yanma, boyun kaslarında ağrı ve sertleşme, elde uyuşukluk, halsizlik gibi problemler ile karşılaştıklarını belirtiyor.

Telefon Bağımlılığından Nasıl Kurtulunur?

Telefon Bağımlılığı gibi psikolojik olan rahatsızlıklar, klasik rahatsızlıklara benzemez ve ilaç tedavisi ile çözümlenemez. Bu durumdan kurtulmak için önce kendiniz istemeniz gerekiyor ki bu yazıyı okuduğunuza göre istediğinizi varsayıyoruz.

Telefon bağımlılığından kurtulmak için kendimizi bilinçli bir şekilde sınırlandırmamız gerekmektedir. Eğer kendi kendimizi sınırlandıramıyorsak ve zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsak bunun için ek programlar kullanabiliriz. Telefonunuza yükleyeceğiniz bu programlar, sizin telefon kullanımınızı analiz eder, hangi uygulamaya ne kadar vakit harcadığınızı görerek, tamamen size göre bir rapor sunulur ve telefon kullanımını ne zaman bırakmanız gerektiğine dair geri dönüşler sağlar. Hatta bununla kalmayıp bağımlı olduğunuz uygulamanın belli süre kullanımının ardından kilitlenmesini dahi sağlayabilirsiniz.

Peki bu uygulamalar hangileri? Ayrıca bu uygulamalar nasıl kullanılır? Heh işte bunlar ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz hemen aşağıda sizler için özel olarak hazırladığımız videomuzu izleyebilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR