Tesla Araçlar için Yeni Bataryalar Gelebilir

Halis Demir
360 görüntülenme

Elektrikli araçlar henüz dünya genelinde pek de popülerleşmiş değil. Ülkemizde bu tarz araçlar için şarj istasyonu sayısı ise oldukça düşük. Ancak bu demek değil ki Tesla otomobillerin teknolojisi gelişmesin…

Elektrikli araçlar için batarya üreten Çinli bir firma, toplamda 2 milyon kilometre yol kat edebilen kapasiteli bir bataryanın tamamen hazır olduğunu açıkladı. Henüz bu teknolojinin hangi araçlar için tedarik edileceğine dair herhangi bir açıklama yapmayan firma, Tesla ile özel bir anlaşmaya sahip ve halihazırda Tesla bataryalarını üretmeye devam ediyor.

Yeni teknolojiye sahip bataryaların tamamen hazır olduğu, herhangi bir firma ile anlaşılması durumunda seri üretime geçilebileceğini belirten Çinli şirket, oldukça iddialı gözüküyor. Eğer belirtilenlerin dışında bir durum yaşanmazsa ilerleyen dönemlerde elektrikli araçların bataryalarını değiştirme dönemi kapanıyor diyebiliriz.

Bilindiği üzere Tesla gibi elektrikli araçların bataryaları, ortalama 200 bin kilometre yol kat ettikten sonra değiştirilmesi öneriliyor. Yeni açıklanan teknoloji ile 200 bin kilometre sınırı 2 milyona kadar artabilir. Üstelik yeni teknoloji bataryanın üretim maliyeti yalnızca yüzde 10 oranında bir artışa uğruyor.

Dünya genelinde analiz edilen istatistiklere göre 2020 yılı içerisinde elektrikli araçlara olan talep yüzde 72 oranında artış gösterdi. Üstelik bu oran, korona virüs sebebi ile beklenenin yüzde 26 altında olarak gösteriliyor. Analistler ise bu büyümeyi, şarj istasyonlarının artması ile doğru orantılı olarak gösteriyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR