Tesla Kaputunun Altında, AMD Ryzen APU ve Navi 23 GPU Yatıyor !

Mert Çetin Çetintaş
293 görüntülenme

Haziran ayında, yaklaşmakta olan Tesla Model S’nin oyunları PS5 düzeyinde performansta çalıştırabilen oyun PC’lerinin özelliklerine sahip olabileceği biliniyordu. Youtube’da paylaşılan bir videoda bu süper otomobilin parçaları söküldü ve artık kaputunun altında özel Zen1+ AMD Ryzen CPU ve Navi 23 grafik kartıyla geleceği biliniyor.

Youtube kanalı Ingineerix’e göre aracın AMD Zen1+ işlemcisi, 500kb L2 önbellek ve 4MB L3 Cache ile dört çekirdekli 45W APU’dur. Çipin model numarası, YE180FC3T4MFG, ayrıca gömülü olduğunu ve sonunda “FG” karakterlerinin Zen 1 mikro mimarisinin güncellenmiş bir versiyonu olduğun ima ettiğini gösteriyor.

GPU tarafında, teknolojiyle dolu Tesla, AMD’nin Navi 23’ünü temel alan hem ayrık hem de özel bir grafik kartıyla donanmış durumda. 28 hesaplama birimiyle tamamlanan Kaliforniyalı şirket, otomobilin grafik çözümünün mevcut ile eşit performans sunduğunu da iddia ediyor.

Doğal olarak, Tesla’nın Model S’si oyun oturumları için donatılsa da, 17 inç sinematik ekran, en iyi bilgisayar hoparlörlerini geride bırakacağı kesin olan 960 watt’lık bir sistemi ve bir LG gibi bi dizi ek özellikle donatılmış olarak geliyor. Hareket halindeyken internet bağlantısı için ise Innotek wifi modülü yer alıyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR