TESLA Otomobillerinin Yazılımlarını Korumaya Çalışıyor !

Halis Demir
420 görüntülenme

Otomobillere güç vermek için yazılım uygulaması aslında meraklıları tarafından yeni bir olay olarak karşılanmayabilir. İş elektrikli araçlara geldiğinde TESLA marka olarak Elon Musk sayesinde ilk akla gelenlerden 😎

Aslında TESLA birkaç yıldır yazılımsal olarak kitli bazı özelliklerle araçları satıp ardından yazılım yükseltme kitleri satıyordu diyebiliriz. Bu sayede kullanıcılar75kWh civarı ekstra güç alabiliyorlardı.

Örnek vermek gerekirse Tesla Model 3 de + 50Hp güç sizin 0-100km hızınızı 3.9sn ye düşürebiliyor ve Drift mode gibi özellikleri açabiliyordunuz 😍

2020 başında Ingenext isimli firma tarafından yazılım güncellemesi yarı fiyatına satılınca Tesla yazılımlarını hack işine karşı daha iyi koruması gerektiğini düşünmeye başlamış olacak ki bu konuya ağırlık vermiş.

Bazı kullanıcılar resmi tesla güncellemesi sonrası yaptıkları Ingenext güncellemesi ile aşağıdaki mesajı aldıklarını paylaşmışlar.

Araç uyarıyı verirken sürülebilirliğini korusa da belli süre sonra TESLA güncellemeyi yapmazsanız aracınız kullanılamaz dese ne diyeceksiniz ? İşin özü mekanik arabalar iyidir mi 😎 Yorumlarınızı bekliyoruz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR