Ücretsiz Veri Kurtarma Programları

Halis Demir
760 görüntülenme

Kullandığımız dosyaların boyutu yükseldikçe, bu verilerin her birini kontrol etmesi de bir o kadar zorlaşıyor. Bu sebeple, bazı durumlarda hata sonucu ya da mekanik problemler sonucu olarak verilerimizi kaybedebiliyoruz. Peki bu kaybettiğimiz veriler tamamen gidiyor mu? Aslında belli sınırlar kapsamında bu verileri kurtarabilmek mümkün. İşte sizler için derlediğimiz ücretsiz veri kurtarma programları.

Ccleaner Recuva

Kısaca Recuva olarak geçen bu program, ücretsiz bir şekilde verilerinizi kurtarma imkanı veriyor. Çokça popüler olan Ccleaner programını geliştirilen ekip tarafından geliştirilip piyasaya sürülen program ile birlikte yanlışlıkla silmiş olduğunuz dosyalarınızı geri getirebilirsiniz.

CGSecurity Test Disk

Test Disk olarak anılan bu uygulama, silinen dosyalarınızı kurtarma konusunda en güvenilen kaynaklardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Güçlü bir yazılım olan CGSecurity, veri kurtarma dendiğinde akla gelen ilk seçeneklerden birisi diyebiliriz.

Lazersoft Free Recovery Suite

Lazersoft Free Recovery Suite de yine diğer uygulamalar ile aynı işlevi görüyor. Aralarında çok büyük bir fark olmasa da, Lazersoft diğer uygulamalara kıyasla daha hızlı çalışıyor diyebiliriz.

Ücretli Veri Kurtarma Programları

Eğer verilerinizi kurtarmak istiyorsanız ve bu konuda çok daha profesyonel yazılımlara başvurmaya karar verdiyseniz, listemizin geri kalanında ücretli ve profesyonel alternatifleri de sizler için özetledik.

Recovermyfiles

Programın adından da anlaşılacağı üzere tek bir amacı var, silinen dosyalarınızı kurtarmak. Her ne kadar denemesi ücretsiz olsa da, ücretsiz veriyonda belli sınırlamalar bulunuyor. Eğer detaylı bir işlem yapmak istiyorsanız yaklaşık olarak 70$ gibi bir ücret ödemeniz gerekebilir.

Recovermyfiles fiyatları: Tıkla

Finandmount

Şimdiye kadar listelediğimiz diğer uygulamalara baktığımızda biraz daha fazla detaya sahip olan Findandmount, tamamen bu programa odaklanmış bir şirket tarafından geliştirilmiş. Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2003 ve Windows 2000 işletim sistemlerini destekleyen bu uygulama, özellikle de eski sürüm işletim sistemi kullananlar için alternatifsiz bir seçenek olarak görülebilir.

Findandmount indir: Tıkla

Eğer çok daha detaylı bir liste ve bu uygulamaların nasıl kullanılacağı hakkında bilgi almak isterseniz sizler için hazırladığımız video üzerinden daha fazlasını izleyebilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR