USB Belleğe Windows Nasıl Kurulur?

Halis Demir
313 görüntülenme

Bilgisayarınızı yanınızda taşımak istiyorsanız bu içeriğimiz tam size göre. USB belleğe Windows nasıl kurulur sorusunu soruyorsanız, buyrun yazımızın devamına…

NOT: Bakın USB bellek ile bilgisayara format atmaktan bahsetmiyoruz. Doğrudan USB belleğimizin içine Windows kurmaktan bahsediyoruz. Yanlış anlaşılmalar oluşmasın.

USB Belleğe Windows Kurmanın Yararları

İşlemlerimize başlamadan önce bir USB bellek içerisine Windows kurduğumuzda bize nasıl bir yararı olacak onlardan bahsedelim. Bir USB belleğimize Windows kurduğumuzda, herhangi bir problem yaşadığımızda ve acil bir şekilde bilgisayar erişiminize ihtiyaç duyduğunuzda sorunsuz bir şekilde kullanabiliyoruz.

Bunu bir örnek ile açıklayalım;

USB bellek içerisinde Windows kurulumu yaptınız. Artık bu USB belleğinizi arkadaşın dizüstü bilgisayarında da, başka herhangi bir bilgisayarda da kendi bilgisayarınızmış gibi kullanabileceksiniz. Ayrıca kendi kişiselleştirmeleriniz de yerli yerinde duracak.

USB Bellek İçerisine Windows Nasıl Kurulur?

NOT: Hiç başlamadan belirtelim, şu andan itibaren yapacağımız işlemler tamamen kullandığınız flash bellek kalitesine göre değişiklik gösterecektir. Flash belleğinizin sahip olduğu hız, USB 2.0 ya da 3.0 olması gibi birçok etken, işlemlerin hızını ve başarı şansını etkileyecektir.

NOT 2: Bu işlem için minimum 64 GB kapasiteli USB bellek kullanmanız gerekmektedir. Eğer ki içerisinde işlem de yapıp kullanacağım derseniz en azından 128 GB kapasiteli bellek kullanmanızı öneriyoruz.

Windows kurulumu için ihtiyacımız olan 2 adet indirme olacak. Bunlardan birincisi Hasleo Win to USB iken diğeri ise doğal olarak kurulum yapmak istediğimiz Windows ISO dosyası oluyor.

Hasleo Win to USB indir: Tıkla
Windows 10 indir: Tıkla

İkisini de indirdiysek artık kurulum için hazırız. Şu andan itibaren yapmamız gereken tek şey Hasleo Win to USB programını açarak USB bellek içerisine sistemimizi kurmak.

Karşımıza çıkan ekranda “Image Files” seçeneğini göreceksiniz. Buradan indirmiş olduğumuz Windows ISO dosyasını seçmemiz gerekiyor. Eğer ki seçimimizi yaptıysak “Next” butonuna tıklıyoruz ve kurulum yapacağız USB belleğimizi seçerek tekrardan ilerliyoruz.

Bu aşamadan sonra karşımıza bir uyarı çıkacak. Bu uyarıda, programın ücretsiz versiyonunu kullandığımızdan dolayı bazı kısıtlamalar yaşanabileceği yazmakta. Bu aşamada “MBR for BIOS” seçeneğini seçerek devam edebilirsiniz. BIOS’tan yapacağımız küçük bir işlem ile hiçbir problem olmadan bilgisayarımızı kullanabileceğiz. İleri seçeneğine tıklıyoruz.

USB belleğimizin içerisine boot edilebilir partiküller yüklenmekte olduğundan dolayı ilerlediğimizde bir süre beklememiz gerekebilir. Artık karşımıza çıkan ekranda yine ücretsiz versiyon kullandığımızdan dolayı bazı sınırlandırmalar bulunuyor. Burada “Installation Mode” seçeneklerinden “VHD” olanı onayladığımız taktirde yüklemek için önümüzde herhangi bir engel kalmıyor.

Şu andan itibaren kurmak istediğimiz işletim sistemi USB belleğimiz içerisine kuruluyor diyebiliriz. Bu aşama kullandığınız belleğin hız ve kalite değerlerine göre nispeten uzun sürebilir.

Buraya kadar tüm işlemleri tamamladınız ve artık USB bellek üzerinden bilgisayarınızı kullanmak mı istiyorsunuz? O halde hemen aşağıda bulunan videodan yapmanız gereken tüm ayarları görüntülü olarak izleyebilirsiniz.

Peki siz Windows işletim sistemini USB bellek üzerinden kullanmak konusunda ne düşünüyorsunuz? Siz de görüş ve düşüncelerinizi yorum olarak bizler ile paylaşabilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR