Video Formatı Nasıl Değiştirilir?

Halis Demir
1147 görüntülenme

Bazı durumlarda kaydettiğiniz ya da izlemek istediğiniz videolar, her bilgisayarda ve telefon gibi akıllı cihazlarda açılmayabiliyor. Genellikle video formatı sebebi ile uyumsuzluk oluşabilen bu durumlar, videoun uzantısının değiştirilmesi ile de çözülebiliyor. Peki video formatı nasıl değiştirilir? Buyrun beraber inceleyelim.

Video uzantıları, kaydeden cihaza göre değişiklik gösterebiliyor. Bu sebeple de bazen izlemek istediğimiz videolar açılmayabiliyor. Bu videoların da uzantılarını değiştirmek için üçüncü parti yazılımlara ihtiyaç duyabiliyoruz. Biz ise bu üçüncü parti yazılımların en başında gelen Format Factory aracılığı ile video formatı nasıl değiştirilir sizlere anlatacağız.

Format Factory Nedir? Nasıl Kullanılır?

Format Factory, her türlü video, ses, resim ve belge formatlarını birbirileri arasında dönüştürebileceğiniz ücretsiz bir programdır. Format Factory sayesinde her türlü video, resim ve ses dosyasını istediğiniz uzantıya dönüştürebilirsiniz. Format Factory yalnızca bir dönüştürücü olarak değil, video ve sesleri birleştirmek için de kullanılabilir.

Format Factory indir: Tıkla

Format Factory, MP4, MKV, WebM, GIF, MOV, OGG, FLV, AVI, 3GP, WMV, MPG, VOB, SWF video dosyalarını, MP3, WMA, APE, FLAC, AAC, AC3, MMF, AMR, M4A, M4R, OGG, WAV, WavPack, MP2 ses dosyalarını ve WebP, JPG, PNG, ICO, BMP, GIF, TIF, TGA resim dosyalarını desteklemektedir.

Format Factory programını kullanmak için yapmanız gerekenler ise çok basit;

  1. Format Factory programı açıldıktan sonra sağ taraftaki beyaz alana dönüştürmek istediğiniz dosyayı sürükleyip bırakın.
  2. Karşınıza çıkan ekranda dönüştürmek istediğiniz dosya türünü (yeni dosya türü) seçin ve Tamam seçeneğine tıklayın.
  3. Dönüştürme işlemine başlamak için karşınızdaki ekranın üst kısmında bulunan “Başla” seçeneğine tıklayın ve işlemin bitmesini bekleyin.

Tüm işlemler bu kadar. Bu şekilde istediğiniz video, ses ve görsel dosyalarını istediğiniz uzantıya dönüştürebilirsiniz. Ayrıca konu ile ilgili detaylı videomuzu da hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR