Vivo Gebze’de Üretime Başlıyor!

Mehmet Emin
214 görüntülenme

Çinli cep telefon markalarının, Türkiye’deki üretim hamlesi sürüyor. Oppo ve Xiaomi’den sonra dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden Vivo da üretim hazırlıklarını tamamladı.

Şubat ayında çalışmalara başlayan şirket, 25 milyon dolarlık bir yatırımı hayata geçirecek. Vivo Mobile yetkililerine göre; tam kapasite üretime mayıs ayının ilk haftasında geçilecek. İki yıl içinde tamamlanması planlanan yatırım, aşamalı olarak faaliyete geçecek. Dünyanın en büyük beşinci akıllı telefon üreticisi olan Vivo, ithal telefonlara getirilen ek maliyetler ve üretimi teşvik eden uygulamalar nedeniyle üretim kararı aldı. Bu yatırımla birlikte pazara geç girmesine karşın rekabette etkin rol oynayarak akıllı telefon pazarında hızlı yol alma hedefinde.

Vivo, dünya genelinde toplam 5 üretim merkezinde akıllı telefonlarını üretiyor. Çin, Hindistan, ABD ve Endonezya’da bulunan üretim tesislerinin altıncısı ise Türkiye’de faaliyete geçti. Şirket, üretim üssünü Gebze’de bulunan Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde kurdu. 2009 yılında dünyadaki kullanıcı sayısı 200 milyon civarında olan marka, Türkiye’de kurduğu fabrika ile 2 bin kişiyi istihdam edecek.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR