VMware Workstation Pro 15.5.5 sürümü yayınlandı

Halis Demir
205 görüntülenme

VMware Workstation pro 15.5.5 sürümü birçok yenilik ile birlikte yayınlandı. VMware Workstation, önceki sürümlerinde bazı hatalar ve stabilizasyon problemleri yaşıyordu. Bu güncelleme ile birlikte birçok soruna çözüm getirmiş gibi gözüküyor.

VMware Workstation Nedir? Ne İşe Yarar?

VMware Workstation, işletim sisteminiz içerisine tamamen sanal bir farklı işletim sistemi kurmanıza yarar. İlk olarak 1998 yılında birçok sanallaştırma çözümleri üreten yazılım, tüm kullanıcılar için ilk olarak 2001 yılında piyasaya sürüldü. VMware, tüm işletim sistemlerinde (Windows, Linux, MacOS) çalışmakla birlikte, bilgisayarınız içerisine sanal bir bilgisayar daha kuruyormuşsunuz gibi düşünebilirsiniz.

Örnek ile anlatmak gerekirse, mesela çoğunluğun kullandığı gibi Windows işletim sistemi kullanıyorsunuz ancak Linux dağıtımlarını da merak ediyorsunuz. VMware kullanarak halihazırda kullandığınız işletim sisteminiz içerisine bir de Linux kurarak, ikinci bir bilgisayar gibi kullanabilirsiniz. Üstelik bu sanal Linux ile yaptığınız hiçbir işlem ile ana bilgisayarınıza zarar verme olanağınız bulunmamakta. Yani sanal sisteminize virüs de girse, çökse de, yazılımsal olarak ana makineniz yani Windows’a zarar verme ihtimaliniz bulunmuyor. Ancak tabii ki donanımsal olarak zorlama durumlarında (ki bu durum çok zor) herhangi bir ek güvenlik bulundurmuyor.

VMware Workstation Pro 15.5.5 Güncellemesi Ne Getirdi?

VMware ile sanal makine kullansanız da, tabii ki bu sanal makinenin bazı handikapları her zaman olacaktır. Bu daha çok performans açısından olacaktır. Yani MacOS kullanırken VMware üzerinden Windows kurup içerisinde ağır oyunları oynamak için mantıklı bir çözüm değildir.

Ancak yeni gelen güncelleme ile birlikte birçok performans sorunu giderildi. Daha önceki sürümlerde bulunan sürücü problemi kökünden çözülmüşken, Nvidia ve AMD desteği tam olarak sağlandı diyebiliriz. Ayrıca sanal makinenizde yaşayabileceğiniz USB görme probleminin de tamamen çözüldüğü güncelleme ile birlikte verilen bilgiler arasında.

İsterseniz detaylı güncelleme notlarını (İngilizce olarak) buradan okuyabilirsiniz. Ayrıca programı indirmek için ise buraya tıklamanız yeterli.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR