Walmart Teslimat Döngüsü Oluşturmak için Sürücüsüz Araçlar Kullanıyor !

Mert Çetin Çetintaş
271 görüntülenme

Walmart geçen yıl siparişlerini Bentonville ve Arkansas’taki bir mahalle pazarı arasındaki iki millik bir rotada taşımak için Gatik ile otonom bir proje başlatmıştı. Şirketin müşteri ürünlerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Tom Ward’ın açıklamaları ise şu şekilde; “Geçen yıldan beri bir güvenlik sürücüsü ile otonom modda 70.000’den fazla operasyonu güvenli bir şekilde yürüttük. Şimdi bir sonraki adımı atıyoruz; Gatik’in otonom kapalı kasa kamyonları, Arkansas eyaletinde bu rotayı sürücüsüz olarak kullanacak. Bu başarı, hem Gatik hem de Walmart için tedarik zinciri orta yolunda geçekleştirilen ilk sürücüsüz operasyon anlamına gelen yeni bir kilometre taşını işaret ediyor.

Walmart Otonom Teslimat Aracı

Önümüzdeki yıl Bentonville operasyonuna sürücüsüz kapalı kasa kamyonları dahil etmeye başladığımızda, pilot uygulama her zaman olduğu gibi devam edecek. Ancak şimdi, sürücüsüz otonom araçların en uç noktasında kalmamıza yardımcı olacak yeni verileri izlemek ve toplamak için Gatik ile birlikte çalışacağız.” ifadelerine yer verdi.

Gatik ve Walmart Ortaklığında Yürütülen Tamamen Sürücüsüz Teslimat Operasyonu

Walmart ve Gatik ortaklığında sürücüsüz otonom araçların Amerika eyaletleri genelinde uzun vade de yaygınlaşması planlanıyor. Aynı zamanda bu sistemle trafik kazalarının ve trafik problemlerinin önüne geçileceği düşünülüyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR