Western Digital, 20 TB OptiNAND HDD’leri Yakın Zamanda Geliyor !

Mert Çetin Çetintaş
291 görüntülenme

Western Digital önümüzdeki ay OptiNAND teknolojisine sahip 20 TB sabit disklerinin toplu sevkiyatına başlayacağını ifade etti. Western Digital’in OptiNAND teknolojisi, performansı, güvenirliği ve kapasiteyi artırmak için HDD’li bir iINAND UFS yerleşik flash sürücüsü (EFD) kullanıyor. Ancak asıl soru bu modelin tüketicilere sunulup sunulmayacağı ?

Western Digital’in CEO’su David Goeckler, analistler ve yatırımcılarla yaptığı görüşmede, “Önümüzdeki ay, OptiNAND teknolojisine dayalı 20 TB CMR sabit disklerimizin toplu sevkiyatına başlayacağız” dedi. Western Digital’in OptiNAND’lı 20 TB HDD’leri, şirketin enerji destekli dikey manyetik kayıt teknolojisini (ePMR) kullanan dokuz plakalı 7200RPM helyum dolgulu platformuna güveniyor.

OptiNAND, dönen medya yerine EFD’de çeşitli meta verilerini depoladığı için çeşitli avantajlar ekler. Modern HDD’lerde depolanan meta veri miktarı oldukça önemlidir, bu nedenle NAND özelliği HDD’lerde hem kullanılabilirliği hem de performansı açısından son derece mantıklıdır. Henüz Western Digital’in OptiNAND donanımlı 20 TB HDD’leri tüketiciye sunmayı planlayıp planlamadığı kesinleşmiş değil. Ancak, SMR tabanlı HDD’lerinden farklı olarak bu disklerin pazara sunulması oldukça mantıklı gibi gözüküyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR