WhatsApp Yedekleri Şifrelenmiyor mu?

Halis Demir
192 görüntülenme

WhatsApp mesajlaşmalarının güvenliği konusunda endişeleri olanlar için oldukça üzücü bir gerçek ortaya çıktı. Belirtilenlere göre WhatsApp mesajlarını yedeklediğinizde herhangi bir şifreleme bulunmuyor. Bu da mesajlarınızın herhangi bir korumaya tabi tutulmadığını gösteriyor.

Facebook şirketinin sahibi olduğu WhatsApp, mesajların uçtan uca şifrelenmesi ile birlikte tüm görüşmelerimizin güvenliği konusunda belli adımlar atmıştı. Her ne kadar uygulamayı kullandığımız anlarda mesajlarımız uçtan uca şifreleniyor olsa da, yedeklediğimiz mesajlarda durum pek de öyle gözükmüyor.

Bilindiği üzere WhatsApp yedeklemeleri, iCloud ve Google Drive üzerinde yapılıyor. Şimdi keşfedilen gerçeklere göre uçtan uca şifreleme sistemi yalnızca uygulama içerisinde gerçekleştiriliyor. Yani iCloud ve Google Drive içerisine yüklediğiniz tüm konuşmalarınız ve içerikleriniz herhangi bir güvenlik yöntemi ile korunmuyor. Bu da iCloud veya Google Drive hesaplarınızın ele geçirilmesi durumunda görüşmelerinizin herhangi bir korumaya tabi tutulmadığını gösteriyor.

Peki siz WhatsApp görüşmelerinizin uçtan uca şifrelenmesi ve güvenliği konusunda ne düşünüyorsunuz? Siz de görüş ve düşüncelerinizi yorum olarak bizler ile paylaşabilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR