Winamp “Yeniden Hayal Edilen” İsimli Güncellemeyi Duyurdu !

Mert Çetin Çetintaş
336 görüntülenme

Winamp ilk olarak 1997’de piyasaya sürülen ve PC’ler için en iyi medya oynatıcılardan biri olarak hızla popülerlik kazanan bir müzik oynatma programıydı. Bununla birlikte, 2000’lerin başında bir dizi kötü alınan güncellemeden sonra gücünü kaybetmeye başladı ve projeyi canlandırmak için bir dizi kısa ömürlü girişimi oldu. Winamp şimdi yeniden aktif geliştirme aşamasında, ancak en son güncelleme orijinal uygulamaya çok benzemiyor.

Orijinal Winamp medya oynatıcı son sürüm olark v5.666.3516 ile 1997’den 2013’e kadar geliştiriliyordu. Ekim 2018’de bitmemiş bir v5.9 sürümü sızdırıldı ve Radionomy bunu kamuya açık hale getirmeye karar verdi. Daha fazla güncelleme sözü verildi, ancak hiçbir zaman gerçekleşmedi. Şimdi Winamp web sitesi yeniden tasarlandı ve “dünyanın en ikonik ses oynatıcısının yenilikçi bir güncellenmesi” vaat edildi.

Winamp 5.8

Şu anda çok fazla bilgi yok ancak yeni proje kulağa standart bir müzik çalar gibi gelmiyor. Sitedeki bir bölümde, “hayranlarla yakından bağlantı kuracak ve daha adil bir gelir elde edecek, yaratıcılar için benzersiz bir alana sahip olacak” ifadelerine yer verildi. Shoucast ve Winamp’ın ana şirketi AudioValley, yeni Winamp’ın “müzik, podcast, radyo istasyonu, sesli kitap ve diğer çevresel içeriğin yaratıcılarını ve tüketicilerini birbirine bağlayan ses meraklıları için tek durak platformu olacağını ifade etti. Yeni Winamp bir müzik çalma uygulaması güncellemesinden çok Spotify veya Pandora’ya benzer yeni bir ses akışı platformuna benzemekte.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR