Windows 10 CCleaner’a Elveda Mı Diyor !

Halis Demir
1019 görüntülenme

Yaklaşık 16 Yıldır bilgisayarlarımızı hızlandırmamıza yardımcı olan Ccleaner ile Windows 10’un araları açılıyor görünüyor !
Sistem dosya temizliğinden registery kayıt hatalarını düzeltmeye disk formatlamaktan program uninstall etmeye kadar neredeyse sistemimizin doktorluğunu yıllardır yapan program ile Windows 10 ne yaşıyor ?

Bu hafta Microsoft CCleaner’a seni artık sevmiyorum dedi 😊
Güncellemeler sonrası Microsoft Defender ( Windows Defender ) Avast’ın bedava sürümü ve CCleaner’ı potansiyel zararlı veya istenmeyen uygulama olarak tanımladı.

Microsoft’a göre registery yani kayıt defterinde yaptığı düzeltmeler sebebiyle hatalara sebep olabileceği düşüncesi açıklansa da arka planda CCleaner’ın artık birden çok özellikle geliyor oluşu ve bir program paketini kullanıcıya sunuşu bunun arkasında yatan sebep olabilir gibi görünüyor.

CCleaner yüklenirken sizlere CCleaner Browser yani internet tarayıcısını kurup kurmayı istemediğinizi soruyor ve her geçen gün program gelişerek daha fazla konuya el atıyor

Eskiler Windows 98 ile birlikte internet explorer’ı bünyesine katan Microsoft’un Netscape Navigator gibi internet tarayıcılarına hiç acımadığını hatta tekelcilikle ilgili pek çok davayı internet kontrol eden yazılım benden olacak diyerek göze aldığını hatırlatalım.

CCleaner 2004 yılında Piriform tarafından ilke kez Crap Cleaner olarak duyurulmuştu. 2017 yılında toplamda 2 MİLYAR DOWNLOAD edilince eski günlerden bu günlere büyürken demekki Microsoft amcasının gözüne batmış olacak ki böyle bir durum yaşanıyor.

Sizlerin yorumlarını mutlaka bekliyoruz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR