Windows 10, DirectX 12 Ultimate Desteği Alıyor

Halis Demir
1056 görüntülenme

Microsoft, yaklaşık 2 ay önce DirectX 12 Ultimate duyurusunu gerçekleştirmişti. Duyurulan yeni DirectX sürümü ile birlikte, Xbox Series X grafiklerini bilgisayarlarımızda da görebilecek, çok daha optimize edilmiş oyunlar ile karşılaşabileceğiz. DX12 Ultimate, hem Nvidia hem de AMD ekran kartları tarafından da destekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde ise Microsoft, Windows 10 2004 sürümünü yayınladı. Bu güncelleme, DX12 Ultimate desteğini içeriyordu. Halihazırda oyunlar dahi DX12 Ultimate sürümü için özel güncellemeler üzerinde çalışıyor. Bu da oyunların yakın zamanda daha optimize bir şekilde karşımıza çıkabileceğiz anlamına geliyor.

Ancak Windows 10 2004 versiyonu (versiyonun adı 2004, yıl anlamında değil), birçok problemi beraberinde getiriyor. Her ne kadar tüm kullanıcılar için problem gözükmese de, birçok kullanıcı güncelleme sonrası mavi ekran aldığını belirtmiş durumda. Bu sebeple Microsoft, şu anda güncellemeyi elle yapılabilir bir şekilde sunmuş durumda. İsterseniz siz de güncellemeyi indirebilir ve DX12 Ultimate desteğine ulaşabilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR