Windows 10 Kurulum USB’si Nasıl Hazırlanır?

Halis Demir
1086 görüntülenme

Bilgisayarınıza virüs bulaştı veya artık yavaş çalıştığını düşünüyorsunuz. Hatta daha da kötüsü artık bilgisayarınıza erişemiyor musunuz? İşte bu gibi durumlarda size yardımcı olması adına Windows 10 işletim sistemi USB üzerinden nasıl kurulur anlatacağız.

Eğer ki bilgisayarınıza virüs bulaştıysa ve temizleyemiyorsanız, en kolay çözüm format atmak olabilir. Bilgisayara format atmak, özellikle teknolojinin gelişmesi ile birlikte çok daha kolay ve hızlı bir süreç olmaya başladı. Kısmen eski denilebilecek bilgisayarlarda bile temiz bir format atmak yarım saati geçmiyor. 15 yıl gibi bir süre öncesinde bilgisayarınızı formatlamanın neredeyse 3 saat civarı sürdüğü zamanları düşününce, yarım saat oldukça kısa ve acısız bir süreç diyebiliriz.

Windows 10 Nasıl Yüklenir?

Bilgisayarınıza temiz bir format atmak için 2 adet indirme yapmanız gerekecek. Bunlardan birincisi Windows 10 dosyası iken, diğeri ise RUFUS isimli uygulama oluyor. Bu bahsettiğimiz RUFUS, herhangi bir DVD, USB ya da belleğinizi bootable (Format atılabilir) disk haline getiren uygulama diyebiliriz.

NOT: Aşağıda uyguladığımız adımlar, flash belleğinizin içerisindeki ve bilgisayarınızın içerisindeki verileri tamamen silecektir. Bu sebeple yedeklerinizi sorunsuz aldığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Herhangi bir veri kaybından Teknobiyotik ekibi sorumlu değildir.

Windows 10 indir: Tıkla
RUFUS indir: Tıkla

Belirtmemiz gerekiyor ki, içerisine sorunsuz bir şekilde Windows 10 yükleyebilmemiz için minimum 8 GB kapasiteli bir USB belleğe ihtiyacınız olacak. Ayrıca kullandığınız flash belleğinizin performansı (USB 2.0/3.0/3.2/Type C gibi) bu işlemlerin süresini etkileyecektir. Yani sonra sizde yarım saat bizde 1 saat Teknobiyotik Bey demeyin. 🙂

RUFUS Nasıl Kullanılır?

İhtiyacımız olan tüm ekipmanlara ve yazılımlara sahipsek, artık kurulum işlemine başlayabiliriz. Öncelikle RUFUS uygulamasını açtığımızda karşımıza yukarıdaki gibi bir menü gelecek. Bu aşamada önemli olan yalnızca 2 bölüm bulunuyor. Bunlar “Aygıt” ve “Önyükleme seçimi” .

Aygıt bölümünde Windows 10 işletim sistemimizi içerisine yükleyeceğimiz USB belleğimizi seçeceğiz. Sonrasında ise Önyükleme Seçimi kısmında da az önce indirmiş olduğumuz Windows 10 ISO dosyasını seçeceğiz. Eğer ki yapmamız gereken tüm işlemleri tamamladıysak devamında yapacağımız tek şey “BAŞLAT” butonuna tıklamak ve işlemin tamamlanmasını beklemek.

Burada ekstra olarak dikkatimizi çeken noktalardan biri UEFI ve EFI (Legacy) ayarları olabilir. Bunu kısaca özetlememiz gerekirse UEFI daha modern BIOS seçeneği diyebiliriz. Burada hangi seçeneği seçtiğiniz sonucu etkilemese de, BIOS ayarlarında da aynı seçeneği seçmeniz gerekmektedir.

Not: Başlat seçeneğine tıkladığımızda karşımıza bir uyarı çıkacak. Bu uyarı takmış olduğumuz USB belleğin içerisindeki verilerin biçimlendirileceğini söylemekte. Yani “Evet” diyerek devam edebilirsiniz.

Artık tamamen sıfırdan Windows 10 kurmak için her şeyimiz hazır. Eğer ki format atma konusunda bilgi sahibi olmak isterseniz hemen aşağıdaki videomuzdan detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Windows 10 kurulum USB’si nasıl hazırlanır yazımızın sonuna geldik. Karşınıza çıkan hataları bizler ile yorum olarak paylaşarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca daha fazla nasıl yapılır içeriği için sitemize abone olabilir, sosyal medya kanallarımızdan bizleri takip edebilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR