Windows 10 Versiyon 2004 Güncellemesi Mavi Ekran Verebilir!

Halis Demir
847 görüntülenme

Microsoft, düzenli olarak çıkardığı Windows 10 güncellemeleri ile cihazları bozmaya devam ediyor. 🙂 Genellikle yeni çıkan Windows güncellemeleri problemli çıkar. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Windows 10 versiyon 2004 Mayıs güncellemesi de bu şekilde oldu. Microsoft tarafından devrim niteliğinde büyük güncelleme olarak yayınlanan versiyon 2004, bazı bilgisayarlarda mavi ekran veriyor.

Microsoft, Windows 10 için yayınladığı versiyon 2004 güncellemesi ile birlikte bazı bilgisayarlarda problemlere sebep oluyor. Eski donanım ya da eski sürücülere sahip bilgisayarlar, yeni güncellemenin ardından mavi ekran hatası alabiliyor. Şimdiye kadar binlerce kullanıcı mavi ekran hatası aldığını rapor ederken, Microsoft henüz herhangi bir düzeltme yaması yayınlamış değil.

Microsoft, sorun giderilene kadar yeni cihazların güncellemeyi almayacağına dair bir açıklamada bulundu. Eğer güncellemeyi henüz yapmadıysanız, artık isteseniz de yapamazsınız diyebiliriz. Sorun yalnızca bilgisayar sürücülerini güncellememiş kişilerde ya da eski donanımlara sahip kişiler tarafından görülüyordu.

Ayrıca siz de güncellemeyi yapmış ve mavi ekran hatası ile karşılaştıysanız, format atmadan önce Recovery seçeneğini düşünebilirsiniz. Recovery seçeneğine gitmek için her zaman güncellemeyi yaptığınız menüye gitmelisiniz. Bu menüye yaşanan problem sebebi ile özel olarak eklenen bir Recovery seçeneği göreceksiniz. Bu seçenek üzerinden Windows 10 sisteminizin versiyonunu düşürebilir ve problemden kurtulabilirsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR