Windows 10’daki En Hızlı Tarayıcı Edge Olacak!

Mehmet Emin
189 görüntülenme

Tarayıcıların kaynak kullanımının fazla olması, kullanıcıların başta gelen şikayetleri arasında.

Chrome’un kullandığı RAM miktarını azaltmaya çalışan Google’ın ardından Microsoft tarafında da yeni gelişmeler var. Ocak 2020’de piyasaya sürülen ve Internet Explorer’ın yerini alan Microsoft Edge, iddialı özelliklerle geliyor. Build 2021 geliştirici konferansında sahne alan Microsoft, Edge’in bu hafta yayınlanması planlanan güncelleme ile birlikte Windows 10 platformundaki en hızlı tarayıcı olacağını iddia etti.

Edge 91 güncellemesiyle, tarayıcıya uyuyan sekmeler ve başlangıç hızlandırma gibi özelliklerin geleceği bildirildi. Bu özellikler daha önce kullanıma sunulmuştu, ancak yeni güncellemeyle daha performanslı çalışacakları belirtiliyor. Uyuyan sekmeler, birçok internet tarayıcısının ana sorunlarından birini çözüme kavuşturuyor.

Bu özellik, kullanılmayan sekmeleri uykuya alarak sistem kaynaklarının tüketilmesini engelliyor. Microsoft, sekmelerin uyku moduna geçirilmesiyle birlikte RAM tüketiminin %82 oranında azalacağını söylüyor. Başlangıç hızlandırma özelliği ise bazı tarayıcı işlemlerini arka planda çalıştırarak, başlangıçta her zamankinden daha hızlı açılmasını sağlayacak. Edge 91 güncellemesinin bu hafta yayınlanması bekleniyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR