Windows 11 Insider Artık Yeni Bir Media Player Uygulamasına Geçebilir !

Mert Çetin Çetintaş
304 görüntülenme

Microsoft, Dev kanalına kayıtlı Windows 11 Insider için yeni bir Media Player uygulaması sunuyor. Şirket ilk olarak bir Windows Insider web yayını sırasında uygulamayı göstermişti ve ardından tekrar yayınlanmadan önce bu uygulamayı hızlıca gizlemişti. Şimdi ise nihayet kullanıma sunuldu ve 11.2110.34.0 sürümü ile karşımızda. Bu uygulamayı yüklemek için Windows 11 build 22471 veya daha yenisine ihtiyaç duymaktasınız. Bu yüzden şimdilik daha eski sürümlerle çalıştığını söyleyemeyiz.

iTunes Uygulamasının Tasarımını Andıran, Yeni Windows 11 Media Player

Yeni Media Player uygulaması Microsoft’un Windows 10 ve 11’deki varsayılan müzik oynatıcısı olan Groove Music uygulamasının yerini almış olacak. Bu programa geçiş yaptığınızda Groove Music’deki kitaplığınız otomatik olarak yeni Media Player’a aktarılacak. Müziğe ek olarak, yeni Media Player uygulaması aynı zamanda video dosyalarınızı da oynatabilecek. Bu yeni uygulama ile hem müzik hem de video kitaplıklarınıza göz atabilecek ve aynı zamanda çalma listeleri de oluşturabileceksiniz.

Bu yeni sürümde uygulamanın arayüzü eskisinden oldukça farklı diyebiliriz. Oynat düğmesi artık renkli ve uygulamanın kendi simgesine benzer bir gradyan kullanılıyor. Ayrıca tüm tasarım Windows 11 stiline uyacak şekilde ayarlanmış. Aynı stil uygulama genelindeki düğmelerde de yer alıyor ve uygulamanın pencere kenarları da yine Windows 11 stiline eşlik ediyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR