Windows 11’e Geçmek İçin Erken Mi ?

Halis Demir
231 görüntülenme

Her yeni işletim sistemi çıktığında aynı soru belli süre gündemde kalır. Özellikle Microsoft’un işletim sistemi konusunda geçmişi düşünüldüğünde …

ŞÖYLE BİR HATIRLAYALIM 🤓

Windows 3.1 – 40 Civarı Abilere (Sormak Lazım)
Windows 95 – İYİ
Windows 98 – KÖTÜ
Windows 98 SE – İYİ
Windows ME – KÖTÜ
Windows XP – İYİ
Windows Vista – KÖTÜ
Windows 7 – İYİ
Windows 8 – KÖTÜ
Windows 10 – İYİ ( Denilebilir )


Bir iyi bir kötü giden işletim sistemi tarihine bakınca insan acele etmesek mi acaba der gibi oluyor haliyle 😁

Editör olarak bu yazıda kişisel yorumlarımı katmazsam olmaz. Baş editörümüze sorduğumuzda Windows 10’da bile Ryzen 4800 işlemcili dizüstü bilgisayarına Ryzen Master Kuramıyormuş ( Desteklenmiyor muş ) ….

Genel olarak yeni çıkan işletim sistemindeki HATALARIN (BUG) farkedilmesi ve gerekli güncellemelerin çıkması şimdiye kadar hep zaman aldı. Stabil bir işletim sistemi aranıyorsa şimdilik Windows 10 üzerinde kalıp eğer fazladan sabit diskiniz varsa kurup denemek daha mantıklı olacak görünüyor.

İnternette tonla video ve yazıya bakıp özet geçecek olursa
Windows 11 işlemci çekirdeklerine daha eşit yük dağıtmaya çalışırken bazı oyunlarda performans kaybına sebep oluyor. Genel testlerde oyun performansları yakın görünse de Profesyonel tasarımcı ve iş insanları için stabilitesiyle kendini ispat ettikten sonra geçilmesi daha mantıklı görünüyor.

HDR desteğinin otomatikleştirilmiş olması oyuncuları sevindirebilir.
Başlat çubuğuna ekleme yapıldıkça veya yeni uygulama açtıkça start tuşunun ortadan kenara kayması benim gibi sizleri de sinir edebilir😤

Taskbar sağ tuş basamamak kötü ve dikey taskbar’a elveda ?
Microsoft Widget Panelini sadece Microsoft servislerinden alabiliyor ve kişiselleştiremiyor olmak ?
Klasörlerin içindekilerin anlaşılabildiği tasarım yerine daha da sade olmaları alışanlar için dosya bulmayı
zorlaştırabilir.
Virtual Desktops / Snap Layouts sevilecek şekilde geliştirilmiş 👍
Bazı testlerde 500MB Ekstra RAM kullanıyor gibi görünse de işletim sisteminin genelde daha hızlı his verdiği ve aramaları çok çabuk yaptığı da bir gerçek.
Direct Storage İşlemci yükünü azaltarak Texure ve Grafikleri Ekran Kartının Belleğine Yazacak mış ! Neden böyle diyoruz = işletim sistemi duyurulduğunda gelecek özellik olarak söylendiğinden.

Aslında makyajlı ve gelişmiş Windows 10 olarak görünen Windows 11 bize ilerleyen günlerde daha fazlasını sunacak görünüyor.Acele etmeye gerek yok diye düşünürken yazımın sonuna geldim bile .

Ne zaman hazır olduğunuzu düşünürseniz nasıl kurabileceğinizi anlattık :

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR