Windows 11’in İlk Güncellemesi AMD CPU Performansını Daha da Kötüleştiriyor !

Mert Çetin Çetintaş
335 görüntülenme

AMD geçen hafta yongalarının Windows 11’de performans sorunları yaşadığı konusunda uyardı ve şimdi Microsoft’un yeni işletim sistemine yaptığı ilk güncellemenin sorunları daha da kötüleştirildiği bildirildi. TechPowerUp, Windows 11 güncellemesi dün yayınlandıktan sonra çok daha yüksek gecikme süresi gördüğünü, bu da daha kötü performans anlamına geldiğini bildiriyor.

AMD ve Microsoft, Ryzen işlemcilerde Windows 11 ile ilgili iki sorun bulundu. Windows 11 L3 önbellek gecikmesinin üç katına çıkmasına neden olarak bazı oyunlarda performansı yüzde 15’e kadar yavaşlatabiliyor. İkinci sorun, iş parçacıklarını bir işlemcideki en hızlı çekirdeğe kaydıran AMD’nin tercih edilen çekirdek teknolojisini etkiliyor. AMD, bu ikinci hatanın CPU’ya bağlı görevlerde performansı etkileyebileceğini söylüyor.

TechPowerUp, Ryzen 7 270X üzerindeki L3 önbellek gecikmesini yaklaşık 10ns’de ölçtü ve Windows 11 bunu 17ns’ye çıkardı. Her iki Ryzen sorunu için de yamalar ay sonundan önce geliyor. L3 önbellek sorunu, büyük olasılıkla önümüzdeki hafta Microsoft tarafından ele alınacak ve söylentilerin 19 Ekim’de bir yama için önerilmesi bekleniyor. Tercih edilen çekirdek düzeltme eki, bu ay içinde teslim edilmesi beklenen ve yayınlanır yayınlanmaz Windows Update’te kullanıma sunulması beklenen bir AMD sürücüsü tarafından ele alınacak.

Özellikle Microsoft bu yeni işletim sistemi için desteklenen işlemci miktarını sınırladığında, Windows 11’in bu sorunlarla birlikte geldiğini görmek hala şaşırtıcı. Hatalar her zaman yeni işletim sistemi sürümlerinde olur, ancak önemli CPU’lar üzerindeki bu kadar bariz bir performans etkisi, halka açık beta testi ayları boyunca alınmalıydı. Her iki durumda da, bunun çok yakında düzeltileceğini görmek cesaret verici, böylece daha kötü performanstan mustarip olan bir yama için daha fazla beklemek zorunda kalmayacak.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR