Windows 11’in Oyunculara Sunduğu Yenilikler!

Mehmet Emin
231 görüntülenme

Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın son 10 yılın en önemli güncellemesi olarak kabul ettiği yeni Windows 11 sürümü, oyun severleri de mutlu edecek.

Windows 11 ile gelecek AutoHDR özelliği, oyunlardaki görüntü kalitesini artıracak. Özellik sayesinde ekstra derinlik, daha iyi parlaklık ve renklerin daha canlı olması sağlanacak. DirectX 11 ve üzeri sistemlerde kullanılabilir olacak özellik, SDR görüntüleri HDR’ye dönüştürerek oyuncular için daha etkileyici bir deneyim sunacak.

En yeni oyun konsollarında karşımıza çıkan DirectStorage özelliği, oyun verilerini doğrudan grafik kartına yönlendirmek için NVMe SSD’lerin gücünden ve performansından yararlanıyor ve işlemci darboğazlarını tamamen ortadan kaldırıyor. Windows 11’deki hazır bulunan yazılımlardan bir tanesi, Xbox Game Pass entegrasyonu olacak. Microsoft, söz konusu özellik sayesinde kullanıcıların kolaylıkla oyunlara erişebileceklerini belirtiyor. Ayrıca Xbox Game Pass Ultimate aboneliğine sahip kullanıcılar, Xbox Cloud Gaming’e doğrudan ulaşabilecek. Böylelikle Xbox Series X/S için geliştirilmiş olan neredeyse her oyun, Windows 11 üzerinden rahatlıkla oynanabilecek.

Bu videomuzda sizler için bilgisayar sistemlerindeki dar boğaz olarak bilinen ve yabancı dilde bottleneck olarak geçen kavramı kısa ve eğlenceli şekilde anlatıyoruz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR