Windows Kullanıcıları Artık iCloud Parolalarını Yönetebilecek !

Mert Çetin Çetintaş
349 görüntülenme

iCloud şifrelerinizi Windows ile senkronize ederseniz, Apple’ın yeni özel iCloud Şifreleri uygulaması size çok ihtiyaç duyulan bazı yeni erişimleri getiriyor. Windows için iCloud 12.5 güncellemesiyle birlikte gelen uygulama, kayıtlı şifrelerinizi güncellemenize, yenilerini eklemenize ve artık istemediğiniz oturum açma bilgilerini silmenize olanak tanıyor.

Apple’ın belgeleri, yeni uygulamayı kullanarak iCloud Parolalarınızı nasıl yöneteceğinizi açıklıyor. Uygulama Başlat menüsünden erişebilir ve şifrelerinizde ihtiyacınız olan değişiklikleri yapabilirsiniz. Bu değişiklikler daha sonra Apple cihazlarınızda da senkronize edilebilmektedir.

Windows 10’da Çalışan iCloud Parolaları (Ekran Görüntüleri Örnektir)

Apple, bu yılın başlarında Windows’ta iCloud Parolaları için destek sağladı. Ocak ayında, bir Windows için iCloud güncellemesi, zaten iCloud Anahtar Zincirinizde bulunan şifreleri kullanmanıza ve ayrıca Chrome’dan anahtar zincirinizce yenilerini eklemenize izin verecek bir Chrome uzantısı için destek ekledi. Bu uzantının çok zorlu bir kullanımı vardı, ancak son güncelleme ile sonunda kullanıcılar tarafından kullanılabilir hale getirildi. Hala Windows 12.5 için iCloud’un şifre yönetim sisteminin bir parçası ve 12.5 güncellemesi, uzantının bir Edge sürümü için de destek getirmekte.

Chrome Uzantısı, iCloud Parolalarınızda Kayıtlı Parolanızı Kullanmanıza Olanak Tanır.

Bu güncelleme, Windows ve Mac arasında geçiş yapan (Windows ve iPhone kullanıyorsanız) biriyseniz, parolalarınızı senkronize etmek için iClodu’u önemli ölçüde daha uygun hale getiriyor. Kaydedilmiş şifrelerinizin listesini görebilmek ve bu listede arama yapabilmek, size tarayıcı uzantısından daha fazla esneklik sağlar ve şifrelerinizi yönetebilmek, şifrenizde değişiklik yapmak istiyorsanız bir Apple cihazınıza geçmeniz gerekmediği anlamına gelmektedir. Yeni uygulama, özel bir parola yöneticisi (Anahtarlık Erişim Özelliği) kadar tam özellikli olmasa da, Windows kullanıcılarının iCloud Parolaları için daha önce sahip oldukları daha az yönetim yeteneklerinden daha etkili olduğu ifade ediliyor.

Windows için iCloud 12.5 güncellemesi şu anda etkin ve bunu Windows Mağazası’ndan güncellemeleri arayarak edinebilmektesiniz. Windows makinenizde önceden ayarlanmış bir iCloud Parolası eşitlemeniz yoksa, parola yöneticisini kullanmadan önce bunu iCloud Ayarları’nda etkinleştirmeniz gerekiyor. Bunu yapabilmek için iOS 14 – macOS 11 ve sonraki sürümlere ihtiyaç duymaktasınız ve Apple cihazınızdaki hesabınızın iki aşamalı doğrulamasının yapılmış olması, ayrıca Windows Hello’yu kurmanız gerekmektedir. Bilgisayarınızda biyometrik kimlik doğrulama yoksa endişelenmenize gerek yok, yalnızca PIN kullanarak da giriş yapabilme imkanına sahipsiniz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR