Xiaomi, Çinli OLED Üreticisine Yatırım Yapıyor

Halis Demir
669 görüntülenme

Çinli teknoloji devi Xiaomi, yine Çinli ekran üreticisi Zhiyun markasına 20 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Zhiyun, OLED, LCD ve mini LED teknolojileri konusunda geliştirme ve üretim yapıyor.

Zhiyun firmasının sahibi konumunda bulunan Tan Yongliang tarafından yapılan açıklamaya göre, rakipleri BOE, Huaxing, Tianma ve Visionox gibi firmalara kıyasla çok daha büyük bir üretim ağına sahipler. Bu üretim ağı sayesinde de Samsung gibi firmalar ile çalışırken, şimdi de Xiaomi’den yüksek sayılabilecek bir yatırım almayı başardılar.

LCD panellerin akıllı telefonlarda kullanılması ile birlikte Zhiyun firması Çin’in en büyük üreticilerinden biri haline gelmişti. Japon ve Koreli rakiplerine karşı çok daha uygun ve daha kaliteli ürünler ortaya çıkaran Zhiyun, Samsung gibi büyük firmalar ile çalışarak kapasitesini çok daha yukarıya taşımayı da başardı.

Xiaomi tarafından sağlanan yatırım ile birlikte firma, yeni ekran teknolojileri üzerinde daha fazla çalışma yapmaya odaklanabilecek. Bu sayede akıllı telefonlar üzerinde oldukça öneme sahip olan ekranlar, Xiaomi modellere büyük bir avantaj sağlayacak.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR