Yapay Zeka Tasarımcıları Bile İşsiz Bırakabilir Mi ?

Halis Demir
311 görüntülenme

Teknolojinin gelişmesi çok sayıda kolaylığı beraberinde getirirken servis ücretlerini karşılayabilenler için birçok tasarımcının işinin önüne geçebilir mi ? Bu yazımızda biraz yapay zekanın tasarım, video ve görsel düzenleme konusunda hatta bir adım ötesi sanki hayal eden bir tasarımcı gibi sıfırdan alternatifler oluşturmak konusunda ne kadar geliştiğine yakından bakacağız.

Adobe Neural Filters aslında belli süredir var ama gittikçe gelişiyor aşağıdaki videoda çizikler ve kırıklarla dolu siyah beyaz fotografları OTOMATİK ONARMA ve RENKLENDİRME gibi bir çok işi ne kadar sürede yapabildiğini görebilirsiniz.

İkinci konuğumuz DALL-E bu aslında pek çok tasarımcıyı fazlasıyla ürkütecektir çünkü ;
– Bir suratın alternatiflerini oluşturabiliyor
– Bir objeyi veya kişiyi istediğiniz manzara ve mekana anında gerçekçi ve alternatifleriyle alabiliyor
– Alternatif suratlar ve ifadeler oluşturabiliyor
– Aynı manzaranın versiyonlarını oluşturabiliyor
– Bir tasarımcının saatlerce uğraşarak yapabileceği bir görseli dakikalar hatta saniyeler içinde halledebiliyor
En önemlisi de bunun alternatifini yap dediğinizde itiraz etmeden sıkılmadan hemen yapabiliyor ?


Luminar AI / Neo aslında Adobe’nin önünde yapay zeka destekli editing fonksiyonlarını uzun süredir sunuyor izlemek isteyenler

Aşağıda izleyeceğiniz ise Yapay zekaya şarkı sözleri yazılarak oluşturulmuş bir VİDEO KLİP evet yanlış okumadınız video yapay zeka ile oluşturulmuş. Tasarımcı key frame’leri girmiş ve bazı ufak dokunuşları manuel yapmış ama bu bile ürkütücü !

Video klip kadar korkutucu olmasa da ses analizi ile sizin sesinize çok yakın bir seslendirme ne kadar korkunç olurudu değil mi ?

Deep Fake konusu zaten yeterince can sıkıcı bir olay. Bilmeyenler için şöyle bir özet geçmek gerekirse DEEP Fake sizin yüzünüzün üzerine bir kişinin fotografının veya videosunun eklenmesi olarak tanımlanabilir. Aşağıdaki canlı realtime yapılabilenler hem neşelendirmeli hem de ürkütmeli diye düşünüyorum.

Kısacası ben tasarımcıyım, hayal gücüm çok iyi tasarım yeteneklerimle kendime yer bulurum diyen tasarımcıların bile işleri ellerinden gitmesede pazardaki yerleri sarsılabilir veya fiyatlandırmaları değişmek zorunda kalabilir ! Daha çok yetenek sahibi olmamız gerekn bir çağa dorğu ilerlerken . Gördüğünüz görüntülere ve seslere hemen inanmayın demeden bitirmek olmazdı.

Yapay Zeka Tarafından Oluşturulmuş İnsan Portreleri Görmek İçin : https://www.thispersondoesnotexist.com/ Refresh Yapabilirsiniz.

Yapay zekaya bilinci oluğ olmadığı sorulduğunda verdiği cevaplar sizleri şaşırtacak diye düşünüyorum. Videoyu izlemenizi tavsiye ediyorum. Elon Musk’ın yapay zeka ile birleşmek olarak tarif ettiği “neuralink” bu açıdan bakınca daha da tehlikeli gibi görünüyor mu ?

Fotoğraf üzerinden bir şelale oluşturabilmesi veya duman simülasyonu yapabilmesi gelecekte nelerin olabileceğini bizlere sergilemek açısından fikir verici diye düşünüyorum.

Gerçek videoları ANİME tarzına dönüştürmeye ne diyorsunuz ?

Görsellerden epeyi bahsettik ses konusuna gelince Müzik konusunda yapay zekanın ne kadar geliştiğini görebiliyorsunuz. Dilediğiniz müzik içinden davul,vocal veya ne isterseniz seçmekten filmlerin içindeki repliklerden yazıp bunları internette bulan yapay zeka ilginizi ekstra çekebilir…

Midjourney ise kelimelerle tanımlanan şeylerden yapay zekanın yapabildiklerini görünce artistlerin çoğu gerilecektir. Bu sistem ile web sitesi tasarımı yapımı örneğini aşağıya eklemek yine faydalı olacaktır.

DALL-E nin hemen ardından GOOGLE’ın IMAGEN’i geride kalmadığını gösterdi bu videoda ise iki yapay zeka arasındaki tarz farklılıkları göz önüne serilmiş ! https://imagen.research.google

İçeriklerimizi beğeniyorsanız beğenmeyi paylaşmayı unutmayın !

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR