Yeni Sentetik Materyal İle Yapay Zeka İnsan Beyni ile Buluşuyor !

Halis Demir
414 görüntülenme

Bilim adamları başımıza her zaman iş açmak için uğraşa dursunlar ! Bu sefer gerçekten başımızda bulunan en değerli organ beynimiz ile yapay zeka arasında iletişimi sağlayacak sentetik bir malzeme bulmuşlar.

American Chemical Society Fall 2020 virtual expo fuarında duyurulan bu malzeme sayesinde yarı insan yarı robot veya bizim bilimkurgu filmlerinden bildiğimiz CYBORG bireyler gerçek olabilir…

CyberPunk 2077’de veya Deus Ex üzerinde bu tarz karakterleri görmek hoş olsa da insanlık 2.0 denilen ve aslında insanlıktan uzaklaşarak 2-0 malup olabileceğimiz bir döneme doğru gitme riskini taşıyan bu gelişmeler sakat kalanların tedavisi için iyi görülürken büyük problemlerin de öncüsü olabilir ?

Altın, Silikon, Çelik gibi malzemeler implant yapıldığında doku hasarı oluşturabiliyorlar ve oluşan doku hasarı elektrik transferine de engel olabiliyor bu gibi sebeplerle eğer AI – Beyin entegrasyonu sağlanacaksa yeni malzemelere ihtiyaç var.

Dr David Martin’in açıklamalarına göre yeni malzeme arayışında bulunurken LCD ekranlarda antistatik katman olarak kullanılan “Pedot” hem yara oluşturmuyor hem de medikal implant işini elektrik iletkenliğinden ödün vermeden gerçekleştirmeyi sağlıyormuş.

Pedot aynı zamanda evimizdeki standart tuğla ( evet yanlış duymadınız ) tuğlaları birer enerji deposuna dönüştürebiliyormuş.

Pedot beyin hasarlarında iletkenlikle yardımcı olurken kanserlerin erken teşhisinde de işe yarayacak iddiaları da yine gündemde.

Dr Martin Pedot’u dilediğiniz kimyasal ile birlikte kullanabilir ve inanılmaz etkileri yönetebilirsiniz diyor tabii bu bizleri ürkütüyor. Dopamin gibi bağımlılık konuları yeni nesil uyuşturucular gibi zararlı maddelerinde önünü açabilir…

Önümüdeki ay konuyla ilgili daha çok teknik bilgi açıklanacak görünüyor bizler de sizler gibi bekliyoruz.

Elon Musk Neuralink ile insanların doğrudan stram müzik dinleyebileceklerini söylediğinde bize istenilen telkini yapabilirler diyorduk ! Şimdi bakalım neler gelecek ?

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR