Yerli Üretim Elektrikli Otobüsler Samsun’da Yollara Çıkıyor!

Mehmet Emin
466 görüntülenme

Samsun Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte yürütülen sanayi iş birliği projesinde sona yaklaşıldı.

Proje kapsamında egzoz gazını ortadan kaldıran, çevre temizliğine büyük katkı sağlayan, yakıt tasarrufuyla da işletme maliyetini düşüren elektrikli toplu ulaşım sistemine geçilecek.

Alternatif enerji sisteminde lityum pilli elektrikli otobüsleri kullanmak için hazırlıklarını tamamlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, üretilen yerli ve milli araçlardan 10 adet alacak. İki adet şarj istasyonuyla birlikte deneme sürüşleri yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, elektrikli otobüs seferlerini başlatan ilk şehir olacaklarını belirterek, “Türkiye’de ilk defa lityum pilli elektrikli otobüsü Samsun’da hayata geçirerek toplu ulaşımda değişim başlatıyoruz. Alım ihalemiz yakın zamanda yapılacak. Pillerini bize özel tasarımla Aselsan üretecek. On otobüsten beşini ilk etapta Çatalçam -Taflan ve Havaalanı arasındaki hattımızda devreye alacağız. Ardından da tüm hatlarımızda kullanacağız.” ifadesinde bulundu.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR