117,000 $’lık Art Vector Küllerinden Doğdu!

Mehmet Emin
263 görüntülenme

Yüksek teknolojiyle üretilen ve yüksek maliyete sahip olan elektrikli motosiklet Arc Vector, 2018 EICMA Milan Motosiklet Fuarında hayranlıkla görücüye çıkmıştı. Ancak 2019’da şirketin iflasına yol açan huysuz yatırımcılar sebebiyle kaynak sıkıntısı çekti. Şimdi ise kurucu ve baş tasarımcı Mark Truman’ın şirketi yönetimden geri almayı başardı ve yüksek teknolojili motosikleti yeniden canlandırmaya hazır görünüyor.

Başlangıçta 90.000 £’luk (yaklaşık 117.000 ABD Doları) gözü sulandıran bir fiyat etiketine sahip olan Arc Vector, kesinlikle tipik bir elektrikli motosiklet değil. Jaguar’ın kendi skunkworks tasarım departmanından gelen tasarımcısıyla Arc Vector kesinlikle türünün tek örneği bir elektrikli motosiklet. Fütüristik cafe racer motosiklet, kusursuz bir profil veren karbon fiber monokok bir tasarıma sahip. Geleneksel teleskopik çatalların yerine ön salıncak kolu süspansiyonu ve bunun sonucunda ortaya çıkan göbek merkezli direksiyon da motosikletin benzersiz tasarımına katkıda bulunuyor.

Geleneksel teleskopik çatalların yerine ön salıncak kolu süspansiyonu ve bunun sonucunda ortaya çıkan göbek merkezli direksiyon da motosikletin benzersiz tasarımına katkıda bulunuyor. 95 kW (127 hp) elektrik motoruna sahip olan Arc Vector, elektronik olarak sınırlandırılmış 200 km/sa azami hıza ulaşabiliyor. Aynı zamanda sadece 3,2 saniyelik 0-100 km/sa süresine sahip. 16,8 kWh pil takımı, NEDC döngüsünde 436 km’ye kadar menzil sağlayabiliyor. DC Hızlı Şarj, paketin sadece 45 dakikada yeniden şarj edilmesini sağlıyor.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR