2025 Yılına Kadar İşlerin Yarısını Makineler Yapacak!

Mehmet Emin
261 görüntülenme

Dünya Ekonomi Forumu tarafından yapılan tahmine göre 2025 yılına kadar işgücünün yarısı makineler tarafından karşılanacak. Bu durumun sosyal eşitsizliği derinleştireceği belirtiliyor. Kuruluşa göre gelecek yıllarda belirli alanlarda istihdam ihtiyacı artış gösterecek.

Robot devriminin dünya genelinde 97 milyon yeni istihdam yaratacağı tahmin ediliyor. Ancak robotların iş gücündeki etkinliğinin artması sebebiyle milyonlarca kişi de işinden olacak. Rutin ve elle yapılan işlerle birlikte veri işlemedeki istihdam robotlar tarafından devralınacak. Dünya genelinde 8 milyondan fazla işçi çalıştıran 300 şirketle yapılan görüşmelerin sonucuna göre işverenlerin yarısından fazlası otomasyonu artırmayı planlıyor. Yine işverenlerin %43’ü robotların gelmesiyle işçilerin işten çıkartılacağını belirtti.

Dünya Ekonomi Forumu’nun bildirdiğine göre günümüzde işgücünün üçte biri robotlar tarafından karşılanıyor. Foruma göre danışmanlık, karar alma, iletişim gibi alanlarda daha fazla istihdama ihtiyaç duyulacak. Ayrıca yeşil ekonomi, mühendislikteki yeni alanlar ve bulut teknolojisi alanlarında istihdam ihtiyacı artacak. Biz pek öyle olacağını sanmıyoruz.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR