Almanya Huawei’yi 5G’den Mahrum Bırakıyor!

Mehmet Emin
359 görüntülenme

Financial Times’ın haberine göre, hükümet şu anda Çinli teknoloji devinin çeşitli kısıtlamalar nedeniyle 5G’ye katılmasını engelleyecek yeni bir güvenlik yasasını geçirmeye hazırlanıyor. Bu hareket aynı zamanda Çinli şirketin bölgedeki ticari faaliyetlerine yeni zorluklar da ekleyecek. Huawei’nin 5G ağ tabanlı ekipman sunma yeteneğini kaybetmesi şüphesiz şirket üzerinde olumsuz bir etki yaratacaktır.

İngiltere’ye benzer şekilde, Almanya da Çin ana karası dışında Huawei için ayrılmaz bir pazar olmuştur. Bölgedeki müşterileri arasında, Huawei’nin dünyanın önde gelen telekomünikasyon tabanlı ekipman sağlayıcılarından biri olmasına yardımcı olan Vodafone ve Deutsche Telekom da bulunuyor. Yeni düzenleme, önce sağlanan ekipmana entegre edilen parçaların teknik güvenliğini esas alacak ve ardından siyasi bir değerlendirmeyle birlikte kaynağın “güvenilirliğini” için yeni bir onay prosedürü uygulayacak.

Huawei, birçok durumda casusluk ve veri ihlali yapmakla suçlanıyor. ABD, şirketin Çin hükümeti ile yakın bağları olduğunu iddia etti. Dolayısıyla bu onay süreci şirket için yeni bir engel oluşturabilir. Sosyal Demokratlar sözcüsü Nils Schmid, “Alman parlamentosu, Huawei gibi güvenilmez tedarikçileri 5G’nin yapımından hariç tutabilmek için yasal yollara ihtiyaç duyuyor ve bu yeni yasa bunun için var.” ifadelerini kullandı.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR