Almanya, WhatsApp kullanıcı Verilerinin İşlemesini Yasakladı!

Mehmet Emin
401 görüntülenme

WhatsApp’ın, kullanıcıların verilerini Facebook ile paylaşacağını duyurması ve bunu kabul etmeye mecbur bırakması, oldukça sert tepkileri de beraberinde getirdi.

Kullanıcıların büyük tepki göstermesi üzerine şirket, 8 Şubat olarak belirlenen son tarihin, 15 Mayıs’a ertelediğini duyurmuştu. Almanya’da Veri Koruma Otoritesi, Facebook’un WhatsApp kullanıcı verilerini işlemesini yasakladı. Hamburg eyaleti Kişisel Verilerin Korunması Sorumlusu Johannes Caspar, Facebook’un verileri işlemesinde yeterli hukuki dayanak olmadığını belirterek, “Bu yasaklama emri, Almanya genelinde kullanım şartlarına rıza gösteren milyonlarca kullanıcının haklarını ve özgürlüklerini güvence altına almayı amaçlamaktadır.” dedi.

Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü’nde (GDPR) yer alan olağanüstü yetkileri dahilinde Facebook’u, WhatsApp kullanıcı verilerini üç ay askıya alması için zorlayacağını belirten Caspar, bu zaman içinde AB’nin kullanıcı verileri konusunda genel bir karar almasını isteyeceğini de kaydetti. Caspar, söz konusu karardaki amacının, kullanıcı verilerinin işlemesinde kullanılan yöntemlerin ortaya çıkardığı dezavantajları ve zararları önlemek olduğunu vurguladı.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR