Bu Haberi Bir İnsanın Yazdığını Nasıl Bilebilirsiniz?

Mehmet Emin
555 görüntülenme

Biraz eğitimle, bir yazar, bir yazılımcı, bir bestekar ve bir çevirmen olabiliyor. GPT-3 adlı yapay zeka, Microsoft, Reid Hoffman ve Vinod Khosla gibi yatırımcıları bulunan OpenAI’ın en son çalışması.

GPT-3 neler mi yapabiliyor? Bigisayar kodları yazabiliyor, tıbbi sorulara cevap verebiliyor, müzik besteleyebiliyor, tarihe geçmiş önemli kişilerle sohbet edebilmenizi sağlayan bir bota sahip ve blog yazıları yazabiliyor ki bu bizim için kötü haber.

OpenAI’nin yeni yazılımı, şimdiye kadar oluşturulmuş en güçlü “dil modeli” olarak belirtiliyor. Yeterli metin ve yeterli işlemle, makine kelimeler arasındaki olasılıksal bağlantıları öğrenmeye başlıyor. Daha açık bir şekilde: GPT-3 okuyabilir ve yazabilir hem de üst düzeyde.

GPT-3 gibi yazılımların biz yazarlar için kötü bir etki oluşturabileceğini söylemiştik. Ancak başka sektörlerde son derece yararlı da olabilir. İnsanları anlayabilen ve onlara yanıt verebilen makineler, daha yararlı dijital asistanlar, daha gerçekçi video oyun karakterleri veya her öğrencinin öğrenme stiline göre kişiselleştirilmiş sanal öğretmenler yaratabilir. Bir gün kod yazmak yerine, sadece makinelere ne yapacaklarını söyleyerek bir yazılım oluşturulabilir.

Tehlikeli yanları da var. Liam Porr adlı bir öğrenci GPT-3’ü kullanarak Adolos isminde sahte bir blog yayımladı. Başta deney amacı güden bu blog, Hacker News’ta birinci sıraya yükseldi. Yani GPT-3, hayali içeriklerin üretimini hızlandırabilecek. Ve gündem yaratmak, bilgi kirliliği oluşturabilen yüz binlerce insan yazısına benzer yazılar üretebilecek.

GPT 3’ün yazdığı makaleye dair haber ilginizi çekebilir; https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/sep/08/robot-wrote-this-article-gpt-3

Bu kadar güçlü bir yapay zeka algısı ilerleyen dönemde insanların pek çoğundan daha fazlasını gerçekleştirebilecek görünüyor. Şu anda öğrenci olan ve bölüm okuyanlar okudukları bölümden mezun olduklarında okudukları bölümün hiçbir anlamı kalmayabilir…

  • Yabancı Dil Fakülteleri ve Çevirmenlik İşleri
  • Basit Kasiyerlik Sınıfı İşler
  • Kargo ve Kurye İşleri
  • Yapay zeka bu kadar ilerlediğinde E-Sporcuların da işi bitebilir diyebiliriz 😎 Oyuncu Olmak İçin Kendinizi Kasmayın
  • Öğretmenlerin Pek Çoğu Malesef Bu Yapay Zeka Kadar Bilgiyi Barındıramazlar ve Yakında Özel insan iletişim yeteneklerine sahip olmayan iyi hocalar dışında çoğu öğretmenin yerini yapay zeka alabilir
  • Müziklerden analiz yaparak popüler parçalar oluşturabilir zaten son 5 yıldır benzer sample seslerin kullanıldığı ritmlerin benzediği müzikler popüler oluyorlar değil mi ?
  • Finans sektöründe Excel tablolarını sizden iyi düzenleyebilir ve finansal raporları insanlardan iyi tutabilirler…
  • Bankalarda memurlara gerek kalmaz çünkü para dijitale dönmüştür ve hesabını yapmak için bir şubedeki onlarca memur yerine 1 adet yazılımcı yeterli olacaktır.

    Örnekler çoğaldıkça korkunçluk boyutu artmakta .
    Gelecek için DURMADAN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ !

Stephen Hawking’in her görüşüne katılmasak bile yapay zekanın sonumuzu getirebileceği tespiti bizleri düşündürmelidir …

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR