Fastly Kimdir? Küresel Erişim Sorununa Dair Açıklama Sonunda Geldi!

Mehmet Emin
174 görüntülenme

Fastly Kimdir?

Fastly, dijital içeriğin daha hızlı görüntülemesine yardımcı olan içerik dağıtım ağı ve aynı zamanda güvenlik, video dağıtımı, uçtan uca bilgi işlem gibi hizmetleri sağlayan bir firma.

Fastly yaptığı açıklamada, küresel çapta yaşanan internet erişim sorununun müşterilere gönderilen bir yazılım güncellemesindeki hatadan kaynaklandığını belirtti. Şirket, kimliği belirsiz müşterilerinin güncellemenin ayarları üzerinde yaptığı değişikliğin ardından internet ağlarının %85’inin hata verdiğini açıkladı. Mühendislerinin sorunu anında fark ettiklerini belirten Fastly, ayar değişikliğinin devre dışı bırakılarak erişim sıkıntısının bir saatten az bir sürede çözüldüğünü belirtti.

Mühendislik ve altyapı yöneticisi Nick Rockwell, “Bu kesinti geniş çaplı ve şiddetliydi. Müşterilerimizi kötü etkileyen bu hata için özür dileriz.” ifadelerini kullandı. Yaşanan küresel erişim sorununda, Reddit, Twitch, BBC, CNN, Amazon, Financial Times, HBO Max, The Independent ve Bloomberg gibi dev internet sitelerine ulaşım kapanmıştı.

Yorum yap

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR